ELIE SAAB Towers: Etalonul luxului imobiliar din București, cu estetica ELIE SAAB și excelența în dezvoltare Metropolitan Group

Ovidiu Posirca

, Real Cover

După ce a lansat ansambluri rezidențiale de lux sub semnătură în metropole precum Dubai și Londra, ELIE SAAB a ales Bucureștiul pentru primul său proiect din Europa Centrală și de Est, în parteneriat cu dezvoltatorul român Metropolitan Group.

Elie Saab Jr., CEO al ELIE SAAB Group, subliniază într-un interviu exclusiv acordat Real Estate Magazine că piața din România este pregătită pentru un ansamblu rezidențial realizat la standardele acestui brand renumit la nivel global. El susține că alegerea partenerului corect este cheia unui proiect de succes sub semnătură de brand. Astfel, ansamblul din nordul Capitalei este dezvoltat în parteneriat cu Metropolitan Group, compania imobiliară locală care a finalizat până în prezent peste 4.000 de apartamente în București și Ilfov.

ELIE SAAB Towers va fi finalizat în 2024, în urma unei investiții de aproximativ 100 de milioane de euro. Ansamblul cu 141 de apartamente este primul cu semnătură de brand la nivel regional și reprezintă un nou pas în dezvoltarea pieței rezidențiale de lux locale. Apartamentele din cadrul ELIE SAAB Towers au prețuri care pornesc de la 600.000 de euro, iar cel mai scump penthouse este disponibil la prețul de 12 milioane de euro.

DSC03057 copy 1024x683 - ELIE SAAB Towers: Etalonul luxului imobiliar din București, cu estetica ELIE SAAB și excelența în dezvoltare Metropolitan Group

De ce a ales ELIE SAAB Maison Bucureștiul drept prima sa locație pentru un proiect rezidențial sub semnătură în regiunea Balcanilor?
Am mai vizitat România și am observat evoluția pieței, dar și a gusturilor. În acest moment, consumatorul este mult mai sofisticat și a călătorit pe întreaga planetă. Din punctul meu de vedere, piața din România este cât se poate de pregătită, însă nu este suficient să spun doar eu dacă ELIE SAAB ar trebui să demareze un proiect într-o anumită țară.

Tocmai de aceea, am deschis un dialog foarte constructiv cu partenerii noștri de la Metropolitan Group. Cu Robertino Georgescu și Dan Drăgulin, fondatorii Metropolitan Group, m-am întâlnit în urmă cu un an la Milano. Confirmând opinia pe care eu o aveam despre piața din București, și anume că există potențial pentru o asemenea investiție, cei doi au împărtășit că vor să dezvolte un ansamblu rezidențial high-end sub semnătură în România. Prin urmare, am parcurs cu atenție analizele lor și studiile de piață și am decis să demarăm această colaborare bazată în primul rând pe încredere.

Din punctul meu de vedere, cel mai important element când intri într-o piață nouă este să ai partenerul potrivit care cunoaște foarte bine industria, dar și valoarea brandului pe care îl gestionează. Acestea sunt cele mai importante componente pe care le-am luat în calcul în planificarea lansării proiectului din România.

Ce va reprezenta ELIE SAAB Towers pentru piața rezidențială de lux din România? Are potențialul de a genera o tendință la nivel regional?
Pot spune că eu cred foarte mult în acest proiect. Există potențial pentru o dezvoltare nouă de acest tip. De obicei, în fiecare piață în care ne-am lansat, am observat că după un timp au apărut alte companii care ne-au urmat. Este o nișă nouă și considerăm că cineva trebuie să facă primul pas, iar dacă există un istoric de succes, cu siguranță că va fi adoptat la nivelul pieței. Până la urmă, vorbim despre o tendință la nivel global a investițiilor imobiliare sub semnătură.

DSC03075 copy 1024x683 - ELIE SAAB Towers: Etalonul luxului imobiliar din București, cu estetica ELIE SAAB și excelența în dezvoltare Metropolitan Group

Care sunt factorii determinanți ai acordului cu Metropolitan Group și cât timp ați negociat parteneriatul?
Atunci când inițiezi discuțiile cu un potențial partener, în general îți vei da seama de la început dacă este o perspectivă corectă sau incorectă. Dialogul cu cei de la Metropolitan Group s-a desfășurat foarte eficient pentru că ei cunosc foarte bine piața și au obiective clare în materie de real estate. În plus, au un volum consistent de proiecte finalizate și își doresc asocierea cu ELIE SAAB pentru ceea ce reprezintă acest brand. Vor să folosească cele mai puternice valori evocate de ELIE SAAB și să le traducă într-un ansamblu rezidențial de lux.

Ulterior, am intrat în faza de detalii cu discuții tehnice aplicate pentru a demara proiectul.

Linia de mobilier ELIE SAAB a fost lansată în 2019, în același an cu divizia imobiliară

Ce așteptări aveți de la primul proiect al ELIE SAAB din București?
Mă aștept ca acest proiect să aibă un succes foarte mare și să ne ajute să ne îndeplinim toate obiectivele. Acestea se referă la reprezentarea impecabilă a brandului ELIE SAAB, la o calitate excepțională și interpretarea potrivită pentru un ansamblu rezidențial. În cazul dezvoltatorului, sunt sigur că ei, la rândul lor, au propriile obiective clare și cu siguranță își vor îndeplini toate țintele deoarece împreună am investit foarte mult efort și suflet în această dezvoltare. Este o colaborare care nu are ca obiectiv doar maximizarea profitului, ci vrem să creăm o experiență de top în materie de locuire. Având acest lucru în minte, restul se va desfășura într-un mod natural.

Cât de importantă a fost componenta arhitecturală a proiectului în decizia de parteneriat cu Metropolitan Group?
Arhitectura complexului este un punct foarte important pentru noi. Nu suntem implicați direct în această componentă, dar, în același timp, nu ne implicăm într-un proiect care nu se potrivește deloc cu liniile estetice directoare ale ELIE SAAB. În cadrul ELIE SAAB Towers avem un concept arhitectural foarte frumos, cu forme organice atractive, care sunt diferite față de ce am mai văzut în alte piețe până acum. Totodată, arhitectura turnurilor reprezintă o noutate și pentru piața locală, astfel încât avem o sinergie foarte bună cu Metropolitan Group și la acest capitol.

DSC03051 copy 1024x683 - ELIE SAAB Towers: Etalonul luxului imobiliar din București, cu estetica ELIE SAAB și excelența în dezvoltare Metropolitan Group

Cum veți integra moștenirea haute couture a ELIE SAAB în cadrul apartamentelor de lux din București?
Moștenirea haute couture se găsește în ADN-ul fiecărui proiect întreprins de către ELIE SAAB. În cadrul ELIE SAAB Towers, estetica liniei noastre de mobilier va fi translatată în apartamentele de lux. La modul general, noi oferim un „looking feel” al apartamentului și mobilăm mare parte dintre locuințele unde avem un parteneriat. Până la urmă, nu putem obliga un proprietar să achiziționeze mobilierul ELIE SAAB, însă recomandăm cu argumente puternice să facă această alegere. Experiența pentru client este cu adevărat desăvârșită dacă integrează elemente-cheie ale mobilierului ELIE SAAB într-un ansamblu dezvoltat sub acest brand.

La nivel personal, le-aș recomanda clienților să cumpere mobilierul ELIE SAAB sau cel puțin să aibă o discuție cu specialiștii noștri pentru a descoperi universul nostru. Noi vom oferi și consultanță de design interior dacă cumpărătorii apartamentelor din ELIE SAAB Towers vor dori să le asigurăm mobilierul din colecțiile high-end.

ELIE SAAB primește lunar peste 30 de propuneri din toată lumea pentru parteneriate imobiliare

Cum ați descrie cumpărătorul unei locuințe dintr-un complex rezidențial dezvoltat sub marca ELIE SAAB?
În general, dacă cineva cumpără un apartament într-un proiect ELIE SAAB, urmărește să obțină ceva sofisticat, ieșit din comun. Mă gândesc la un client al brandului pe segmentul de real estate. 

ELIE SAAB x Metropolitan Group copy 790x1024 - ELIE SAAB Towers: Etalonul luxului imobiliar din București, cu estetica ELIE SAAB și excelența în dezvoltare Metropolitan Group

Vă așteptați să aveți mai mulți cumpărători români sau străini în ELIE SAAB Towers?
Cel mai bun răspuns poate veni de la Metropolitan Group, deoarece ei au realizat un studiu de piață, însă vă pot expune situația din alte țări în care suntem prezenți. La modul general, este un mix între cumpărători locali și internaționali. Vă pot spune că ELIE SAAB atrage toate naționalitățile pentru că este un brand internațional cu rezonanță globală.

Cum alegeți piețele internaționale de real estate în care inițiați investiții și parteneriate?
Totul pleacă de la dezvoltator pentru că, de obicei, acesta este cel mai dinamic element al pieței imobiliare. Dacă ai cerere din anumite piețe pentru imobiliare sub semnătură, înseamnă că se poate trece la nivelul următor când vine vorba despre oferirea unui produs diferit. Pentru ca piața să fie pregătită în acest sens, trebuie să fie suficient de dezvoltată și să existe deja o cerere.

Noi suntem abordați de companii din întreaga lume și ELIE SAAB are un proces de selecție foarte riguros în acest sens. Analizăm cu mare atenție companiile cu care ne asociem, locațiile și momentul în care lansăm un proiect. Avem peste 30 de solicitări de parteneriate în fiecare lună și le respingem aproape pe toate. Ideea e să selectăm ce este potrivit și să menținem un nivel al exclusivității. Totodată, vrem să ferim brandul de riscuri inutile și să urmărim îndeaproape finalizarea tuturor proiectelor la o calitate excepțională.

Aveți în plan extinderea pe piața imobiliară din România?
Încă explorăm (potențiale noi investiții – n.red.), iar prioritatea noastră este să avem un prim proiect lansat cu succes în București. Într-un mod precaut și cu analiză completă putem face multe, avem încredere în piață. Nu intrăm niciodată pe o piață cu gândul de a avea un singur proiect, în special dacă există capacitate de absorbție. De exemplu, în Dubai am început cu un proiect și au urmat mai multe, datorită faptului că ELIE SAAB avea succes în această piață. În Dubai am vândut toate apartamentele aproape imediat, la cel mai mare preț pe metru pătrat.

Articol publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr. 47.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA