Afacerile Chairry Design & Furniture au crescut anul trecut cu 36%

Alex Moldovan

, Real News

Chairry Design & Furniture, companie specializată pe segmentul de fit-out – soluții de mobilier și amenajări interioare complete, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 1.5 mil. EUR, înregistrând o creștere de 36% a business-ului față de anul anterior.

Compania a înregistrat anul trecut o creștere de 500% pe segmentul de mobilier medical și de 80% pe segmentul de mobilier pentru spații educaționale (școli, licee), în contextul în care investițiile în aceste domenii au accelerat în ultimul an.

Chairry a livrat în 2022 mobilier și soluții personalizate pentru un număr total de 231 de proiecte – spații HORECA, sedii de birouri, clinici și spitale, spații educaționale din toată țara. Pe segmentul de mobilier pentru HORECA, volumul de business a rămas constant, reprezentând aproximativ 40% din totalul business-ului Chairry atât în 2022 cât și în anul anterior. Pe segmentul de mobilier pentru birouri, cererea a înregistrat o ușoară scădere anul trecut, pe fondul incertitudinilor mediului de business în contextul conflictului din Ucraina.

“Investițiile în amenajări interioare și în mobilier de calitate pentru domeniul HORECA vor continua, deja fiind anunțate în piață mai multe noi proiecte de acest tip, care se vor lansa anul acesta. De asemenea, mizăm pe o accelerare a investițiilor în spații de birouri, având în vedere că majoritatea companiilor au implementat modul de lucru hibrid, iar spațiile interioare trebuie adaptate din punct de vedere al dotărilor și mobilierului acestui nou format. În continuare credem că vom înregistra creștere și pe segmentele medical și educațional, având în vedere că în aceste domenii nevoia este foarte mare, iar investițiile au fost modeste până nu demult,” declară Raluca Dorobanțu, CEO Chairry Design & Furniture.

Anul trecut, Chairry a livrat mobilier pentru numeroase hoteluri și restaurante, proiecte  de clinici și spitale publice și private, recepții pentru noi clădiri de birouri din București, precum și pentru numeroase licee, școli sau laboratoare tehnice sau sucursalele unor operatori din segmentul de gambling.

Chairry Design & Furniture, o companie antreprenorială românească, operează de peste 20 de ani pe piața locală și este specializată în design și amenajări interioare, precum și în furnizare de soluții de mobilier importat sau produs local. În total, Chairry a importat până în prezent peste 20.000 de piese de mobilier și a amenajat peste 50.000 mp de spații interioare. Compania furnizează mobilier medical modern certificat ANMDM (Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale) pentru a oferi soluții conforme cu standardele europene și nevoile instituțiilor spitalicești din România.

 

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA