Kuziini, primul showroom de bucătării operațional 100% digital

Antreprenorul Mădălin Tomescu, specializat pe segmentul producției de mobilier, a lansat Kuziini, primul concept-store de bucătării pe comandă în urma unei investiții de aproximativ 200.000 de euro.

Showroom-ul a fost deschis în zona Unirii din București și accesul se face baza unui sistem de recunoaștere facială. În acest fel, clienții, fie că sunt arhitecți sau utilizatori finali, pot programa vizita în orice moment.

„Știm cu toții că pentru clienții români bucătăria este cel mai important spațiu din casă, iar noi ne dorim o experiență de achiziție cât mai simplă”, a spus Tomescu. El estimează o cifră de afaceri de un milion de euro pentru primul an de funcționare.

Kuziini este operat prin intermediul a două unități de producție complexe în România și Bulgaria, dotate cu tehnologie modernă și linii automatizate. Odată ce clientul comandă o bucătărie, el este conectat în timp real cu fabrica și vede toate etapele procesului de producție.

„Există deja în străinătate multe exemple de concepte complet automatizate în industria de retail, ce au fost foarte rapid adoptate de clienți. Pe segmentul de retail FMCG au apărut și în România magazine fără angajați, deschise de retaileri foarte mari. Acesta este viitorul”, a adăugat antreprenorul.

Din perspectiva sa, digitalizarea în industria mobilei este inevitabilă, iar cumpărătorii vor cere tot mai mult soluții personalizate.

Pentru a îmbunătăți experiența în showroom, Kuziini pune la dispoziția clienților opțiunea de discuție online cu un arhitect pentru definitivarea procesului de proiectare a bucătăriei.

Potrivit statisticilor companiei, bugetul mediu pe care românii îl alocă pentru achiziția unei bucătării premium poate ajunge și la 10.000 de euro.

Vorbind despre planurile de dezvoltare, Tomescu a subliniat că magazine similare cu cel din București vor fi deschise în alte orașe precum Cluj și Iași, iar pe termen lung este explorată varianta lansării unui sistem de francize.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA