Investițiile imobiliare europene au atins 331 miliarde de euro în 2020

Sectorul imobiliar comercial din Europa a fost afectat de pandemie, iar volumul investițiilor s-a diminuat anul trecut.

La nivel european, investițiile în proiecte de birouri, spații comerciale și proiecte industriale au totalizat 331 de miliarde de euro anul trecut, în scădere cu 17% față de 2019, potrivit datelor agenției de consultanță imobiliară CBRE Romania.

În România, volumul investițiilor a fost de 588,5 milioane de euro, în scădere cu 50% față de 2019, conform consultanților CBRE care au inclus tranzacția de vânzare a portofoliului de birouri NEPI Rockcastle la rezultatul din 2019. Dacă este inclusă și achiziția birourilor NEPI Rockcastle de către AFI Europe, piața de investiții imobiliare locală a crescut la 897 milioane de euro în 2020, ceea ce ar fi un avans de 22% față de anul anterior.

„Să nu uităm că în România oferta de produse imobiliare aflate la vânzare este în continuare scăzută, în special sectorul industrial se confruntă cu o lipsă majoră de o produse, asociată cu o cerere mare (latentă). Mixul dintre oferta limitată și cererea mai bună decât cea estimată inițial poate declanșa fluctuații surprinzătoare de prețuri în 2021”, a spus Gijs Klomp, head of investment properties la CBRE Romania, potrivit unui comunicat.

Printre cele mai importante tranzacții încheiate se numără achiziția birourilor Floreasca Park pentru 101,5 milioane de euro și preluarea clădirilor de birouri Campus 6.2 și 6.3 de către S IMMO AG pentru aproximativ 97 de milioane de euro.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply