Sharp: Tehnologia Plasmacluster efectivă în reducerea riscului de infecție cu coronavirus

Sharp Corporation a anunțat dezvoltarea unui dispozitiv echipat cu tehnologia Plasmacluster care a diminuat semnificativ riscul de infecție cu noul coronavirus pe cale aeriană. Particulele virale au fost reduse în proporție de 90% după ce au fost expuse la ionii Plasmacluster timp de 30 de secunde.

Compania a mai dovedit eficiența tehnologiei în combaterea unui coronavirus felin, în anul 2004. Un an mai târziu, Plasmacluster și-a dovedit eficiența împotriva SARS-CoV, care are un profil genetic similar cu noul coronavirus.

Dr. Jiro Yasuda, profesor la Centrul Național de Cercetare pentru Controlul și Prevenția Bolilor Infecțioase, în cadrul Universității Nagasaki, a precizat că dezinfectanți precum alcoolul sau detergenții și-au dovedit eficiența în reducerea riscului de infecție de pe materiale.

Însă, în cazul infecției via aerosoli sunt puține soluții pentru reducerea riscului printre care se află doar purtarea măștii de protecție. Doctorul subliniază că tehnologia Sharp poate fi folosită pentru reducerea riscului de infectare în birouri, locuințe, facilități medicale și vehicule.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply