Volkswagen explorează opțiunea unei fabrici în Arad

Ovidiu Posirca

, Real News

Producătorul auto german Volkswagen a reluat analiza unei locații pentru deschiderea unei noi fabrici, după ce a anunțat că a amânat decizia privind investiția din Turcia.

Arad s-ar afla pe lista orașelor analizate de companie pentru noua unitate de producție. România s-ar afla în competiție pentru noua fabrica cu Serbia și Bulgaria.

”Primăria a pus la dispoziție o suprafață de 1.100 de hectare, din care 400 de hectare pentru uzina Volkswagen, iar restul – pentru companiile de componente”, a declarat fostul edil al Aradului, Gheorghe Falcă, pentru G4Media.ro.

La începutul lunii octombrie, grupul german anunțase că va deschide o fabrică în orașul turc Manisa. Investiția s-ar fi ridicat la 1,3 miliarde de euro. Compania ar blocat planurile de dezvoltare din Turcia după ce armata turcă a pornit o ofensivă în Siria.

România găzduiește în acest moment doi producători auto. Americanii de la Ford au o unitate de producție la Craiova, iar francezii de la Renault au dezvoltat platforma industrială Dacia din Mioveni.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply