Saint-Gobain isi consolideaza pozitia in industria sticlei din Romania

Saint-Gobain achiziţionează întregul capital social al companiei românești Pietta Glass Working, care activează în domeniul procesării sticlei pentru aplicaţii industriale și al elementelor vitrate pentru fațade. Cifra de afaceri estimată pentru 2016 este de 20 milioane de euro, cu un puternic potențial de creștere în următorii ani.

Saint-Gobain Glass este prezentă pe piaţa din România din 2006, cu producţie de sticlă plană, sticlă cu depuneri metalice şi sticlă laminată. Achiziția va permite grupului francez să îşi extindă amprenta industrială pentru a servi şi mai eficient piaţa mondială de faţade, aflată în continuă creştere, și pentru a-şi întări poziția în piaţa aplicațiilor industriale, cu o bază de costuri optimizată.

Tranzacția survine în linie cu strategia grupului Saint-Gobain de a-și extinde gama de produse către soluții cu valoare adăugată mare. În România, Saint-Gobain deţine şapte activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, PAM, Rigips şi Weber) şi operează zece unităţi de producţie în şapte situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu Mare, Tulcea, Turda şi Suceava.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply