Două decenii de TNI: pasiune, inovație, conectare și dezvoltare în sectorul imobiliar

Ovidiu Posirca

, Real News

(A) Ediția aniversară a Târgului Național Imobiliar (TNI), desfășurată între 20 și 22 septembrie la Palatul Parlamentului, a marcat un nou capitol de succes în domeniul imobiliar românesc, fiind un punct de referință atât pentru persoanele interesate de achiziții imobiliare, prin portofoliul impresionant al evenimentului: peste 100.000 de oferte imobiliare din România și străinătate, dar și o platformă esențială pentru profesioniști, organizând Conferința Națională a Brokerilor Imobiliari împreună cu Asociația Brokerilor Imobiliar ABI.

TNI: 20 de ani de târguri imobiliare, peste 3200 de companii expozante și peste 250.000 de potențiali clienți

Pentru a înțelege mai bine impactul acestui eveniment în viața românilor, trebuie să începem cu povestea Târgului Național Imobiliar, ce a pornit în anul 2004, când s-a organizat primul eveniment dedicat pieței de profil din România! Inițiatorii evenimentului, Adrian și Cristina Bercea, fiind pasionați de imobiliare și având experiență în domeniul organizărilor de expoziții, conferințe, congrese și simpozioane și-au asumat rolul de a conecta oferta imobiliară cu cererea, de două ori pe an, în fiecare primăvară și toamnă prin intermediul Târgului Național Imobiliar TNI. Primele ediții ale TNI s-au desfășurat în Cupola de Sticlă a centrului de business al capitalei de la vremea respectivă –  World Trade Center București, urmând ca după doar câteva manifestări, această locație să se dovedească a fi neîncăpătoare pentru numărul mare de companii ce doreau să participe în calitate de expozanți în cadrul târgului imobiliar. Astfel că, din anul 2007, evenimentul s-a mutat în inima Bucureștiului, în a doua cea mai mare clădire Administrativă din lume, după Pentagon, Palatul Parlamentului.

De-a lungul celor două decenii, TNI a sprijinit peste 3200 de companii din România și străinătate să-și expună proiectele și să își găsească parteneri de afaceri, facilitând accesul acestora la un public larg și divers. În cadrul edițiilor TNI, numeroase companii și-au crescut vizibilitatea, au construit relații de încredere cu clienții și au lansat proiecte de succes care au modelat peisajul urban al marilor orașe din România.

„În cei 20 de ani, Târgul Național Imobiliar TNI și-a câștigat reputația de cel mai important eveniment de profil din România, o platformă de networking și o sursă inestimabilă de oportunități pentru toți cei implicați în sectorul imobiliar. Târgul Național Imobiliar nu este doar un loc de întâlnire pentru profesioniști, ci și un punct de referință pentru cei peste 250.000 de vizitatori care ne-au trecut pragul până acum, căutând locuința mult visată sau dorind să investească inteligent în imobiliare”, a declarat Adrian Bercea, Director de Evenimente BDObc Business Center

„Edițiile TNI au transformat visele în realitate pentru mii de familii și au contribuit semnificativ la dezvoltarea urbană, devenind un adevărat barometru al pieței imobiliare și un motor de creștere pentru întreaga industrie. Cu fiecare ediție, TNI a adus inovații și tendințe noi în prim-plan, educând și informând publicul despre cele mai recente dezvoltări din domeniu, fie că este vorba despre proiecte ecologice, soluții de finanțare avantajoase sau tehnologii de ultimă oră în construcții. Astfel, Târgul Național Imobiliar a reușit să contribuie nu doar la dinamizarea pieței imobiliare, ci și la educarea publicului larg, facilitând decizii informate și investiții de succes.

Ediția aniversară TNI 20 de ani ce a avut loc în perioada 20-22 septembrie s-a remarcat printr-un program special, cu multe surprize și noutăți pentru participanți, fiind cadrul ideal de a sărbători împreună realizările din ultimii douăzeci de ani, deschizând noi perspective pentru viitor, reinventându-ne”, a menționat Cristina Bercea, PR Manager al Târgului Național Imobiliar

Ediția TNI din 20-22 septembrie 2024 i-a avut alături în calitate de Parteneri pe: HILS Development, EMAX Real Estate Dubai, BRD Groupe Societe Generale, Exigent Unique Projects, Imobiliare Dubai, Asociația Brokerilor Imobiliari și a reunit oferte imobiliare variate pentru toate gusturile, bugetele și nevoile: de la proprietăți low cost, apartamente în blocuri cu regim mic de înălțime, apartamente premium, proprietăți de tip boutique, locuințe certificate Green Homes, case pe structură de lemn, vile, până la penthouse-uri și oportunități de investiții în țară și străinătate, devenind un ghid esențial pentru cei aflați în căutarea locuinței mult visată sau a investițiilor în imobiliare.

Ne bucurăm că am fost alături de toți românii care își doresc mai mult decât o locuință, care caută un <acasă>, și care au participat la ediția aniversară a Târgului Național Imobiliar, TNI 20 de ani. Peste un sfert dintre vizitatorii TNI au interacționat cu echipa HILS Development: aproape jumătate dintre aceștia au fost interesați de apartamentele noastre cu două camere, iar peste 30% de cele cu trei camere. Fiecare discuție avută cu românii prezenți la TNI  ne-a oferit motive în plus să ne continuăm misiunea, aceea de a construi noi comunități și de a oferi soluții de locuire care să asigure un trai de calitate. Viziunea HILS Development se extinde pe un orizont de 20 de ani, ceea ce implică investiții în inovație,  menținerea unui standard ridicat de calitate precum și finalizarea a 1.000 de locuințe anual. În același timp, echipa HILS Development se implică activ în fiecare comunitate nou creată, pentru că misiunea noastră nu se încheie în momentul vânzării unui apartament. Suntem alături de bucureșteni în viața lor de zi cu zi și ne onorăm promisiunea, prin fiecare proiect rezidențial , de a transforma în bine orașul în care locuim cu toții”, a menționat Iulia Iana, Head of Marketing HILS Development 

Printre proiectele imobiliare, instituțiile financiare și companiile participante la ediția aniversară TNI 20 de ani s-au numărat: Plaza Residence, Victoria Homes,  Magnolia Urban Residence, Yapan Development, Denya Lake, Venus Capital Investment, 81 Residence, Villa Nova Residence, Imobiliare Dubai, Logicassa, Libertății Gardens Apartments, Snagov Plaza Houses, Lakeview Residences Snagov, 8 Residence Balotești, Astorium Life, Libertății Gardens Villas 2, Premier Imobiliare, Z Parc Residence, Banca Transilvania, Unicredit Bank, Raiffeisen Bank, Vista Bank, ING Bank, Astorium Garden,  Sun City, Siniya Island by Sobha, Aria City Residence, Mervani Invest, TMC Binelui Park, Apulum 94, Educev, Nils Imobiliare, NovingAir, Intermobili Furniture, etc

TNI: Piața imobiliară în permanentă schimbare!

Piața imobiliară este într-o permanentă schimbare, iar cifrele ne arată că evoluția este, în general, una pozitivă. Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la primul târg imobiliar, peste 170 de specialiști din real estate au fost prezenți în cadrul Conferinței Naționale a Brokerilor Imobiliari organizate de Asociația Brokerilor Imobiliari (ABI) cu sprijinul organizatorilor TNI. Au dat curs invitației la dezbateri reprezentanți din instituțiile cheie din domeniul imobiliar: Fondului Național de Garantare al Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii – FNGCIMM, Institutul Național de Statistică – INS, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară și AVBS Broker de Credite.

Programul Noua Casă nu se mai bucură de același succes înregistrat anii trecuți, dar veștile sunt oricum pozitive. „Cel mai de succes program guvernamental de susținere a creditării pentru achiziția de locuințe trebuie să continue. Programul Noua Casa va fi îmbunătățit și adaptat la noile condiții din piață, în așa fel încât să rămână în continuare foarte atractiv pentru populație. Avem o comunicare permanentă cu Ministerul de Finanțe și cu Banca Națională, pentru ca la începutul anului viitor să fim gata cu noul program”, a declarat Ionuț Stavre, Directorul General Adjunct al FNGCIMM.

Andreea Papadopol, Director Executiv FNGCIMM, ne-a asigurat că programul va continua mai ales că este cel mai performant sistem de creditare, rata de credite neperformante la Noua Casă este de doar 0,08%. INS publică trimestrial un indice al prețurilor proprietăților imobiliare calculat pe baza prețurilor din actele de vânzare-cumpărare autentificate de birourile notariale, iar acesta este cel mai precis instrument care ne indică evoluția prețurilor.

Toată lumea a auzit de o apocalipsă a căderii prețurilor în sectorul imobiliar. Se vehiculează de foarte multe luni încoace că la un moment dat, prețurile vor pica. Datele ne arată că nici vorbă de așa ceva. Indicele general al prețurilor locuințelor ne arată că prețurile au crescut permanent ajungând să fie cu 54,26% mai scumpe, în primul trimestru din 2024, față de 2015, anul de referință al acestui indice”, a menționat Cristi Șelaru, Directorul Direcției de Comunicare a INS.

ANCPI – Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară este autoritatea unde se intabulează toate tranzacțiile imobiliare, iar cifrele oferite de Rinu Trușcă demostrează încă o dată că în niciun caz nu se poate vorbi de o criză imobiliară. Numărul de tranzacții din 2024 se menține la același nivel din 2023, dar valoarea totala a imobilelor tranzacționate a crescut.

Valentin Anghel, CEO al AVBS Broker de Credite, a menționat în panelul de discuții despre Piața imobiliară din perspectivă financiară, ca în acest moment în România se dau credite și oricine dorește să achiziționeze o locuință poate să acceseze o finanțare, mai ales dacă beneficiază de sfaturile unui broker de credite. AVBS a lansat o aplicație bazată pe inteligența artificială care facilitează accesul mai rapid și mai ușor la finanțare imobiliară.

TNI365.ro – Platformă de știri, informații și noutăți! Totul despre imobiliare, pe tot parcursul anului!

TNI365.ro este o platformă online inovatoare, dezvoltată în asociere cu evenimentul Târgul Național Imobiliar (TNI), care oferă acces constant la informații esențiale despre piața imobiliară, 365 de zile pe an. Aceasta reprezintă un hub digital destinat atât publicului larg interesat de achiziția sau închirierea de proprietăți, cât și investitorilor și profesioniștilor din domeniu.

Prin TNI365.ro, utilizatorii pot rămâne conectați la cele mai noi tendințe, oferte, analize și prognoze din sectorul imobiliar, interviuri cu experți și rapoarte detaliate despre evoluțiile pieței imobiliare din România și din străinătate. De asemenea, aceasta oferă acces la un catalog extins de proiecte imobiliare, prezentări ale celor mai recente dezvoltări și oferte exclusive din partea expozanților TNI.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA