HILS Development demarează un proiect mixt amplu în estul Bucureștiului

Alex Moldovan

, Real News

HILS Development, compania de dezvoltări imobiliare fondată de către Ionuț Negoiță în anul 2018, lansează astăzi cel mai amplu proiect de regenerare urbană mixed-use din București. Proiectul denumit HILS Republica se va întinde pe o suprafață de 180.000 mp, va include 5.000 de locuințe și va găzdui o comunitate de 12.000 de oameni ce vor avea parte de o rețea integrată de facilități.

HILS Republica va reda bucureștenilor fosta zonă industrială Faur-Republica sub forma unui nou oraș în oraș dotat cu toate facilitățile necesare. Comunitatea HILS Republica va avea la dispoziție peste 55.000mp de parcuri și spații verzi, clinică medicală, școală și grădiniță private, piste pentru biciclete, 20.000mp dedicați spațiilor de birouri, o zonă comercială de 50.000mp, sport, wellness și entertainment.

Amplasat la 600m de stația de metrou Republica, cu acces direct la Piața Unirii și centrele universitare, prin Magistrala 1, proiectul HILS Republica vine cu un plan de dezvoltare ce se întinde pe o durată de 10 ani (2023 – 2033), primele 370 de locuințe ale proiectului fiind deja în lucru, cu termen de finalizare la sfârșitul anului 2024.

“Am pornit HILS Development în 2018 cu misiunea de a oferi cât mai multor oameni acces la un trai de calitate și cu o viziune de dezvoltare a Estului Capitalei pe 20 de ani. În primii 5 ani am lansat 6 proiecte cu peste 5.000 de locuințe în zona Pallady-Splai, având deja o amprentă semnificativă asupra zonei. Anul acesta ne continuăm misiunea cu un proiect ambițios ce se întinde pe 10 ani. HILS Republica este cel mai amplu proiect de regenerare urbană mixed use din București. Pas cu pas, în următorii 10 ani, vom transforma zona Republica într-un nou oraș în oraș proiectat și construit de la zero. În contextul în care toți dezvoltatorii vorbesc despre orașul de 15 minute ca deziderat, după calculele noastre HILS Republica va fi orașul de 7 minute – o suprafață de 18ha pe care dezvoltăm locuințe, dar și toate facilitățile necesare într-un oraș”, a declarat Ionuț Negoiță, fondator și CEO HILS Development

Planul de dezvoltare a noului proiect are obiectivul de a reda locuitorilor zona fostei platforme industriale Faur-Republica sub forma unui nou oraș în oraș cu toate facilitățile integrate. Platforma industrială Faur-Republica a cunoscut un declin accelerat în anii ’90, ajungând în anii 2000 o suprafață neutilizabilă cu clădiri abandonate și demolate. În 2023, HILS Development a demarat prima fază din procesul de regenerare a zonei. Proiectul va avea multiple etape de dezvoltare pe parcursul a 10 ani.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA