Dezvoltatorul european P3 Logistic Park a încheiat tranzacții pentru aproape 100.000 mp, în 2022

Alex Moldovan

, Real News

P3 Logistic Parks anunță rezultatele activității de leasing pentru anul 2022 în România. Evoluția sectoarelor de retail, logistică și transport, împreună cu suita de facilități moderne disponibile în parcul industrial de pe Autostrada A1 au adus pentru dezvoltatorul european contracte pentru peste 98.500 de metri pătrați de spații logistice și birouri.

Sînziana Pardhan, Managing Director P3 în România, declară: “2022 a fost anul care a confirmat faptul că cele mai mari provocări nu pot fi anticipate, iar șansa de reușită este tot timpul un exercițiu de echipă bazat pe perseverență, consecvență și gândire laterală. În ciuda războiului de la graniță și a scumpirilor generalizate, anul trecut a fost un an bun pentru P3 România. Prin diversitatea facilităților din parcul P3 Bucharest A1, și nu numai, clienții noștri ne-au rămas alături, rata de retenție fiind, în continuare, foarte ridicată. Sub auspiciile dinamicii pieței, sectoarele care au performat cel mai bine în cazul locației noastre au rămas aceleași, și anume retialul și serviciile logistice. Piața se stabilizează, nu mai crește la fel de mult ca în perioada pandemiei, însă este o creștere constantă, sănătoasă, iar noi suntem pregătiți pentru a răspunde cu încredere solicitărilor actualilor și viitorilor noștri clienți.”

Din totalul de închirieri, 88% reprezintă cererile de la clienții existenți, care și-au reînnoit contractele (54.000 mp) și au extins suprafața spațiilor închiriate (33.000 mp). Clienții noi ocupă 11% din totalul tranzacțiilor (11.500 mp), iar contractele pe termen scurt cumulează suprafețe de 7.500 mp. Aceste rezultate arată creșterea susținută a activității clienților existenți și, în consecință, nevoia de a-și mări spațiile de depozitare.

Companiile de logistică reprezintă jumătate din contractele nou încheiate pe parcursul anului trecut. Chiriași importanți precum Altex, Acimoda, Yusen si SLS Cargo și-au prelungit sau extins suprafețele în P3 Bucharest A1. De asemenea, dezvoltatorul a primit în comunitatea sa locală doi noi chiriași, companiile ALEF Distribution și FAN Courier. Noul spațiu închiriat de liderul serviciilor de curierat din România a devenit principalul hub de curierat din vestul Bucureștiului, deservind toți clienții FAN Courier din această zonă.  

 

 

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA