Tehnologie de ultimă generație pentru încărcarea vehiculelor electrice în Olimpia Parking

Alex Moldovan

, Real News

Olimpia Parking, cea mai mare parcare privată care deservește Aeroportul Internațional Henri Coandă din București, este primul serviciu de parcare din România care a implementat tehnologie de ultimă generație pentru automatizarea clădirii și pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Olimpia Parking oferă clienților săi o serie de facilități  pentru o parcare sigură, convenabilă și ușoară, alături de soluțiile ABB implementate care îmbunătățesc experiența utilizatorilor și acreditările de mediu ale companiei.

Instalarea tehnologiei de încărcare ABB E-mobility de ultimă generație transformă Olimpia Parking în prima parcare din România capabilă să ofere condiții premium pentru mașinile electrice și hibride. ABB E-mobilty a furnizat 36 de stații de încărcare Terra AC 22kW și o stație de încărcare rapidă Terra 94 CJ 90kW DC, toate beneficiind de conectivitate la cloud prin ABB ChargerSync care permite configurarea de la distanță, monitorizarea, gestionarea sarcinii și actualizările software, reducând astfel la minimum nevoia de intervenție la fața locului și maximizând timpul de funcționare și eficiența.

Instalarea echipamentelor, realizată în strânsă colaborare cu compania IOT Solutions, conferă în prezent parcării Olimpia Parking cea mai mare capacitate de încărcare a vehiculelor electrice instalată într-o singură locație din România.

Olimpia Parking oferă până la 1.500 de locuri de parcare și beneficiază de iluminare inteligentă datorită sistemului ABB de automatizare a clădirii ABB i-bus® KNX. Format din peste 126 de senzori conectați la o rețea de lămpi tip LED, sistemul asigură o gestionare adecvată a puterii și o intensitate optimă a luminii în toate zonele.

Pentru a atinge o astfel de precizie au fost instalate 32 de module dimabile cu 8 canale fiecare pentru control 1-10V, împreună cu senzori de mișcare, 4 controlere logice și 5 alimentatoare ABB i-bus® KNX. Adoptarea soluției ABB i-bus® KNX a condus la o reducere a consumului de energie electrică de peste 80%, comparativ cu designul clasic inițial.

„Am ales soluțiile de încărcare pentru vehicule electrice de la ABB pentru că acestea vin complet echipate cu toate sistemele de protecție integrate pentru scurtcircuit, supratensiune, pierderea legăturii la pământ etc. Ele pot fi conectate prin cablu dar si prin Wi-Fi la internet, au conexiune Bluetooth integrată, dar si control integrat GSM, RFID. În plus, software-ul pus la dispoziție de ABB se potrivește perfect cerințelor noastre. Cu stațiile de încărcare ABB poți echilibra sarcina în rețea și poți realiza un management foarte bun al utilizatorilor”, a declarat Adrian Micu, Director General IOT Solutions.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA