Color Smart: Piața de amenajări de lux își continuă creșterea 

Alex Moldovan

, Real News

Color Smart, unic importator și distribuitor în România și Republica Moldova al brandurilor premium și premium plus Novacolor, Color Smart și Pittsburgh Paints estimează o creștere de 35-40% a pieței de amenajări de lux pentru anul 2023.

Chiar dacă piața imobiliară traversează o perioadă de stagnare, cererea pentru produsele de amenajare premium va rămâne ridicată în continuare. În plus, clienții din România sunt din ce în ce mai interesați de accesarea unor soluții complete.

„Vânzările noastre de proiecte la cheie au reprezentat aproximativ 20% din veniturile Color Smart pe anul trecut. În 2023, ne propunem să creștem considerabil atât numărul acestora, cât și ponderea în cifra de afaceri. Astfel, am început să promovăm mai mult gama largă de servicii oferite clienților noștri, care include de la materiale și accesorii, până la servicii de consultanță sau la proiecte la cheie realizate cu echipele noastre de aplicatori, totul într-un buget stabilit de la început.”, a declarat Cătălina Trupșor, fondator și CEO Color Smart Distribution.

Produsele premium din categoria vopsele lavabile și produse decorative necesită o calificare superioară pentru a fi aplicate corespunzător. Serviciile de proiecte la cheie sunt cerute în special de beneficiarii care aleg produse lavabile premium sau vopsele decorative pretențioase, deoarece aceștia își găsesc cu greu echipe de specialiști care știu să aplice aceste tipuri de materiale. Costul și durata lucrărilor depind de preferințele clientului, amploarea proiectului, locația sau tipul de materiale alese.

„Beneficiarii au parte de un management de proiect eficient, de un responsabil care coordonează toate activitățile, supraveghează derularea etapelor într-o ordine corectă, menține relația cu aplicatorii. De asemenea, clienții primesc o bugetare realistă încă de la începutul lucrării, fără costuri ascunse. Tot ce ține de calitatea lucrării este prioritatea responsabilului de proiect”, a explicat Cătălina Trupșor.

Pe fondul inflației în continuă creștere, prețurile materialelor destinate amenajărilor de lux vor crește, dar nu la nivelul altor produse. Scumpirea materiilor prime și reducerea exporturilor, creșterea prețurilor energiei, precum și costurile mai mari pentru forța de muncă vor duce anul acesta la o creștere a prețurilor în medie cu 30%, și chiar cu vârfuri mult peste acest procent, conform estimărilor Color Smart.

 

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA