Tranzacție: Lotus cumpără Oradea Plaza de la Portico Investments

Ovidiu Posirca

, Real News

Grupul local Lotus Center a achiziționat complexul multifuncțional Oradea Plaza de la Portico Investments România într-o tranzacție a cărei valoare nu a fost făcută publică.

Oradea Plaza are o suprafață închiriabilă totală de 7.900 de metri pătrați distribuiți egal între birouri de clasă A și spații de retail. Complexul mai are încă 2.400 mp de teren liber pentru dezvoltare viitoare.

„Oradea este un oraș cu o dezvoltare impresionantă în ultimii ani, care a atras sute de milioane de euro din fonduri europene și investiții private. Orașul are un potențial bun de dezvoltare economică și imobiliară”, spune Robert Miklo, director investment services la Colliers International, agenția care a intermediat tranzacția.

În urma achiziției, Lotus devine cel mai mare proprietar de spații retail din Oradea. Compania mai deține centrele comerciale Lotus Retail Park, Oradea Shopping City, Trade Center și Lotus Center.

Agenția notează că tranzacțiile care implică cumpărători cu capital românesc s-au ridicat la peste 400 de milioane de euro în ultimii doi ani.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply