VELUX – Panorama 360 grade

În Bucureștiul anilor ’70-’80, oraș bizantin cu o istorie veche de peste cinci secole, au fost demolate cartiere pitorești și case ce puteau fi considerate monumente istorice, pentru a crea spații unor blocuri inestetice, fără „pretenții arhitec­turale”, cu suprafețe modeste.

 


Astăzi, intersecția Iancului este plasată la limita zonei care include străzile cu case venind dinspre centrul istoric al orașului și la începutul cartierelor cu blocuri masive care se continuă departe, până la marginea capitalei. Într-un astfel de loc aglomerat cu construcții de toate felurile, trafic intens la suprafață și în subteran, reabilitarea unui imobil vechi și adaptarea lui la stilul de viață actual nu poate trece neobservată.

Iată un proiect bucureștean de extindere pe verticală, ce găzduiește un complex de locuințe – cu penthouse cu ieșire spre terasă, ce afișează o imagine complet nouă, creând un loc intim și protejat, aproape de natură.

VELUX ferdinand135 - VELUX - Panorama 360 grade

Deoarece scopul urmărit a fost mărirea spațiului și accesul exterior pe terasă, păstrându-se forma clasică a clădirii, au fost căutate mai multe posibilități de rezolvare. Astfel, s-a demarat colaborarea cu cel mai mare producător mondial de soluții pentru mansardă, compania VELUX, care a propus diferite combinații atipice de ferestre montate în planul acoperișului, cu ferestre verticale speciale, încadrate în parapet, pentru a facilita accesul la panoramă din cel mai retras colț al apar­tamentelor.

Având o structură pe două niveluri, cu încăperi mari și luminoase, bucătării deschise, accesibile, băi moderne, apartamentele au fost proiectate pentru a găzdui familii tinere cu copii. Gradul de confort este sporit de luminozitatea accentuată și de ventilația naturală provenită de la ferestrele VELUX. Accesul la terasa exterioară este posibil deoarece ambele ferestre se deschid complet: mai întâi fereastra de mansardă se deschide în exterior cu ajutorul unui mâner, apoi cea verticală pentru a crea o ușă spre terasă. Aceasta este accesibilă din orice încăpere și se extinde pe lungimea fiecărui apartament oferind vizibilitate asupra peisajului, către simbolurile moderne ale capitalei.

VELUX ferdinand122 - VELUX - Panorama 360 grade

Modul subtil de abordare generează un dialog vizual între lumina naturală și confort. Ferestrele VELUX montate atât vertical, cât și orizontal – prin particularitățile lor – se încadrează perfect în conceptul contemporan prin care poate fi definită reabilitarea.

Pentru detalii despre produse, consultanță specializată gratuită, oferte de preț, accesează velux.ro.

Fii la curent cu noutățile pe facebook.com/velux.

Velux logo  300x95 - VELUX - Panorama 360 grade

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply