Vanzarile locuintelor de lux au crescut spectaculos in ultimii cinci ani

Vânzările locuinţelor de lux au crescut spectaculos în ultimii cinci ani şi au ajuns să reprezinte cinci procente din totalul pieţei imobiliare. Românii cu venituri ridicate şi expaţii care conduc companii multinaţionale sunt principalii cumpărători.

Circa 30% din proprietățile disponibile pentru vânzare pe segmentul de lux sunt listate la prețuri de peste un milion de euro, potrivit Regatta Real Estate (www.regatta.ro), cea mai mare companie de consultanță imobiliară cu capital românesc. Cea mai recentă tendință remarcată pe acest segment este dorința cumpărătorilor de a achiziționa proprietăți deja amenajate de arhitecți și designeri, pentru a se putea muta în noua locuință cât mai repede.

De asemenea, în cazul proprietăților de patrimoniu și al clădirilor istorice, sunt căutate cele deja reconsolidate și renovate, în care detaliile și finisajele originale (parchet, lambriuri de lemn, șemineuri, sobe, vitralii, uși, arcade decorate, grilaje de fier la ferestre și porți etc.) sunt păstrate în stare cât mai bună. În timp ce clienții care achiziționează proprietăți în București sunt interesați fie de clădiri istorice, fie de clădiri moderne, dar situate în zonele centrale ale orașului, clienții care caută vile în afara Capitalei preferă proprietățile situate pe malul unuia dintre lacurile din jurul Bucureștiului. Preferatele clienților pe segmentul de lux sunt lacurile Snagov, Buftea și Mogoșoaia.

Aproape un sfert dintre cei care doresc să cumpere proprietăţi de lux sunt interesaţi, în principal, să investească în ele pentru a le creşte valoarea şi pentru a le revinde ulterior cu un preţ semnificativ mai mare, în contextul în care piaţa imobilelor de lux se află pe un trend ascendent. „Există investitori care cumpără, să zicem, cu 600.000 de euro o casă, mai investesc în ea 500.000 de euro şi reuşesc să o vândă cu aproape două milioane de euro”, explică Eduard Uzunov, președintele Regatta Real Estate.

Vila 99 miliaone euro - Vanzarile locuintelor de lux au crescut spectaculos in ultimii cinci ani

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply