Orașul Târnăveni intră în piața producției internaționale de vată minerală de sticlă

Knauf Insulation, parte a Grupului Knauf, anunță finalizarea construcției fabricii de vată minerală de sticlă de la Târnăveni, cea mai modernă unitate de producție a companiei din Europa Centrală și de Est, ce va fi inaugurată până la finalul anului.

Cu o investiție de aproximativ 140 de milioane euro, noua fabrică va avea o capacitate de producție de peste 100 milioane metri pătrați și va angaja peste 100 de persoane, de la muncitori calificați, la ingineri automatizare sau mentenanță.   

Construcția noii unități de producție Knauf Insulation din Târnăveni  a fost demarată la începutul anului 2023 și a fost finalizată conform planificării, în primăvara acestui an. După finalizarea etapei de construcție propriu-zisă, s-au implementat și procesele de dotare și echipare a fabricii de vată minerală de sticlă cu tehnologii de ultimă generație, la standardele Knauf Insulation. Astfel, noua fabrică va fi gata de producție până la finalul lui 2024, cu obiectivul de a asigura o producție anuală de aproximativ 75.000 de tone de vată minerală, ce va deservi atât necesarul intern, cât și celelte piețe Knauf Insulation din regiune.   

“Planificarea detaliată a  procesului de construcție a fabricii noastre de vată minerală de sticlă din Târnăveni a facilitat semnificativ coordonarea acestuia. Echipa noastră a înțeles că  monitorizarea atentă a etapelor lucrărilor de construcție este esențială pentru finalizarea cu succes a proiectului, iar fazele de tehnologizare și pregătire pentru producție au beneficiat de aceeași planificare eficientă. Astfel, în a doua jumătate a anului, inaugurăm noua unitate Knauf Insulation din România. Este o reușită remarcabilă a echipei, care va transforma Târnăveniul într-o locație cheie pe harta producției internaționale de vată minerală de sticlă,” a declarat Adrian Garofeanu, Director General al Knauf Insulation România și Bulgaria. 

Compania a precizat că fabrica din Târnăveni îndeplinește cele mai stricte standarde în materie de protecție a mediului. 

 

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA