Încă 10 km din A0 s-au deschis, în conexiune directă cu Autostrada Soarelui

Autoritățile au inaugurat miercuri ultimii 10 kilometri ai lotului 1 al A0 Sud, ceea ce va permite circulația exclusiv în regim de autostradă între intersecţia cu DN6 (Bucureşti- Alexandria) şi Constanţa.

Anterior a devenit operațional lotul 1 1 Glina – Vidra (16,93 km), pe A0 Sud, cu lungime de 7 kilometri.

„De astăzi, circulaţia între intersecţia cu DN6 (Bucureşti- Alexandria) şi Constanţa se va desfăşura doar pe autostradă, pe o lungime de 236 de km. În acelaşi timp, cei 33,23 de km ai A0 Sud vor mai asigura conexiuni cu DN5 (Bucureşti- Giurgiu) şi cu DN4 (Bucureşti- Olteniţa)”, a scris ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu într-o postare pe Facebook.

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a adăugat că Inelul de Centură al Capitalei este un proiect extrem de important pentru dezvoltarea economică a României în ansamblu dar şi a regiunii Bucureşti – Ilfov.

Lucrările de construcție au fost executate de antreprenorul turc Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret, acestea având o valoare de 830 de milioane de lei, fără TVA, pentru lotul 1.

În același timp, cei 33,23 de km ai A0 Sud vor mai asigura conexiuni cu DN5 (București- Giurgiu) și cu DN4 (București- Oltenița), potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Asociația Pro Infrastructură a subliniat într-o postare pe Facebook că „acum presiunea se mută complet pe grecii de la Aktor de pe lotul 3 (DN6-A1)”.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA