Austrotherm deschide o nouă fabrică de termoizolații la Călan

Austrotherm, producător de termoizolații ecologice în Europa Centrală și de Est, a inaugurat cea de-a treia fabrică de termoizolații la Călan, în apropiere de orașul Deva din Transilvania. Noua fabrică va permite companiei să livreze in vestul României polistiren expandat ecologic într-un timp mai scurt și într-un mod mai eficient din punct de vedere energetic.  

Clădirea de 3.800 de metri pătrați include spații de producție, depozite și birouri și a generat 15 noi locuri de muncă. Costurile de investiție în fabrică se ridică la aproximativ 6 milioane de euro.

„Când, dacă nu acum, să ne preocupe mai mult economisirea energiei? Creșterea dramatică a  prețurilor la energie a ajuns de mult și în România. Termoizolațiile Austrotherm reduc considerabil costurile de încălzire. În special Austrotherm EPS PLUS este ideal pentru termoizolarea fațadelor și acoperișurilor”, spune Klaus Haberfellner, directorul general al grupului Austrotherm, cu privire la motivele pentru care continuă să investească în România.

Austrotherm Klaus Haberfellner 1024x768 - Austrotherm deschide o nouă fabrică de termoizolații la Călan

„Transilvania este în prezent una dintre regiunile din centrul și nord-vestul României cu o situație economică bună. O treime din principalii clienți ai Austrotherm România se află în această regiune. Fabricile EPS Austrotherm Bucuresti si Horia – situate la o distanță mai mare și-au atins deja limitele de capacitate producție”.

Noua fabrică se adaugă la unitățile de producție din sud (București), nord-est (Horia) și vest (Arad).

„Timpul de livrare catre pentru clienți va scade considerabil de acum încolo. Ne concentrăm acum în mod clar pe rute de livrare mai scurte și pe o mai mare flexibilitate pentru clienții noștri. Capacitatea de depozitare ne permite, de asemenea, să oferim livrări combinate de materiale izolante EPS și XPS”, adaugă Roxana Ghioca, director general Austrotherm România.

Austrotherm Roxana Ghioca 1024x1024 - Austrotherm deschide o nouă fabrică de termoizolații la Călan

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA