Tranzacție: VGP cumpără un teren de 39 ha în Arad

VGP, dezvoltatorul pan-european de spații industriale și logistice, a achiziționat un teren de 39 de hectare în Arad, într-o tranzacție care dovedește interesul ridicat al investitorilor pentru proiecte imobiliare în zona de vest a României.

Aceasta este cea mai mare achiziție de terenuri din vestul țării în acest an, potrivit CBRE, agenția de consultanță imobiliară implicată în tranzacție.

„Simultan cu dezvoltarea zonei de vest ca și hub logistic, terenurile din Timiș, Arad și Bihor stârnesc un interes ridicat din partea dezvoltatorilor și ne așteptăm ca acest apetit să crească”, a spus Ion Dinu, senior consultant în cadrul departamentului Land Development la CBRE România.

Stocul de spații industriale din Arad se ridică la peste 100.000 de metri pătrați, iar rata de neocupare este sub 3%. În zona de vest se dezvoltă spații industriale și logistice de 75.000 mp în județele Timiș, Arad și Bihor. Noile proiecte se vor adăuga la stocul existent de 700.000 mp.

VGP are în plan să livreze prima clădire pe noul teren în a doua jumătate a anului viitor. Compania a precizat că suprafața totală închiriabilă care poate fi dezvoltată va acoperi aproximativ 200.000 mp. Proiectul va ținti chiriași din industria auto, logistică, distribuție și curierat.

VGP Park Arad va fi dezvoltat în apropiere de autostrada A1, fiind localizat la aproximativ 50 de kilometri depărtare de Timișoara și de granița cu Ungaria.

Compania cu sediul în Belgia deține în România parcuri industriale în Brașov, Sibiu și Timișoara.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply