Häfele furnizează feronerie și soluții inteligente pentru prima casă mobilă în miniatură

București, 19 aprilie Häfele, lider în domeniul producției și comercializării de accesorii și feronerie pentru mobilier, precum și sisteme electronice de control al accesului, devine sponsorul prinicipal pentru prima casă în miniatură, construită în Italia. Tiny House, prototipul dezvoltat de aVOID, cu o dimensiune de numai nouă metri pătrați, susține principiile de locuit minimalist și pornește într-o călătorie de 60 de zile prin Germania, Elveția și Italia, cu opriri în șapte orașe.

Filiala Häfele Italia a furnizat mecanismele de ridicare Free Flap și sistemul de iluminare Loox LED pentru prototipul Tiny House, proiectat în detaliu de arhitectul italian de 27 de ani, Leonardo Di Chiara. Soluțiile inteligente se integrează perfect în unitatea de locuit de mici dimensiuni, asigurând confortul unui număr tot mai mare de nomazi urbani care aleg să trăiască în astfel de case în viitor.

Tiny House este montată pe o remorcă și este dotată cu tot confortul posibil în cei nouă metri pătrați. Cu doi pereți laterali nemobilați, Tiny House este proiectată în stilul clasic al unei case normale. Tot mobilierul este modelat cu o precizie elvețiană și se încadrează perfect în spațiul de mici dimensiui, datorită principalei sale caracteristici prin care se remarcă – economisirea spațiului. Multifuncțional și creativ, acesta apare ca prin magie pentru a-și îndeplini funcțiile, atunci când este nevoie, unindu-se perfect în spațiul de mici dimensiuni pentru a crea o bucătărie, un loc de luat masa sau chiar un dormitor.

Hafele TinyHouse 4 - Häfele furnizează feronerie și soluții inteligente pentru prima casă mobilă în miniatură

aVOID este rezultatul unui proiect de cercetare condus de Leonardo Di Chiara în colaborare cu Universitatea Tinyhouse și reprezintă un stil de viață real care se dedică în totalitate sustenabilității prin angajamentul său față de principiile minimaliste în care „mai puțin înseamnă mai mult”. În prezent, acesta este susținut de numeroși parteneri tehnologici la nivel internațional. Programul evenimentului și alte informații despre turul Tiny House pot fi găsite pe www.leonardodichiara.it

Häfele este recunoscută pentru susținerea locuitului inteligent și multifuncțional în spații de dimensiuni reduse. Cel mai recent concept arhitectural inovator prezentat la BAU 2017, intitulat „MicroApart 20/30”, are la bază ideea de „Mai multă viață pe m2 și vine în întâmpinarea nevoilor din prezent cu soluții care transformă spațiile de locuit în unele mai funcționale și confortabile în același timp.

De asemenea, Häfele a atras atenția experților și prin crearea Functionality Cube, câștigător al competiției Youth Lab, un cub de locuit de numai 39 metri pătrați cu o funcționalitate impresionantă, ce a reprezentat o inspirație pentru producătorii de mobilier, decoratorii de interioare și utilizatorii finali.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply