Tranzacție: Ion Sturza a vândut proiectul Liberty Technology Park din Cluj-Napoca

Ovidiu Posirca

, Real News

Antreprenorul Ion Sturza, președintele fondului de investiții Fribourg Capital, a anunțat vânzarea proiectului de birouri Liberty Technology Park din Cluj-Napoca.

Sturza a spus că negocierile au durat 1 an de zile. Acesta a precizat că proiectul a fost achiziționat de către americanii de la White Star Real Estate și un fond de investiții al unei universități din SUA, potrivit comentariilor făcute în cadrul unui eveniment organizat de către publicația Forbes.

”Proiectul a fost conceput într-o perioadă de maximă criză, când Clujul era o industrie destul de low profile (nu atrăgea atenția – n.r)”, a spus Sturza, citat de forbes.ro.

Suprafața totală a proiectului este de 46.000 metri pătrați. Diviza de imobiliare a Fribourg Capital a modernizat cinci clădiri ale fostei fabrici de mobilă Libertatea, rezultând o suprafață închiriabilă de 17.000 mp de birouri, săli de conferință și facilități pentru timp liber.

Sturza a încercat inițial să atragă un asociat pentru dezvoltarea proiectului, însă în cele din urmă a decis să vândă întreg complexul.

White Star administrează proiecte de birouri, dar și spații logistice și industriale în România.

Valorea tranzacției nu a fost făcută publică.

Compania de consultanță imobiliară Colliers International a consiliat Fribourg Development în vânzarea complexului de birouri

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA