Tranzacție: Ariston Thermo a cumpărat Calorex

Ovidiu Posirca

, Real News

Grupul Ariston Thermo, jucător global pe piața de echipamente destinate încălzirii și producerii de apă caldă menajeră, a achiționat brandul Calorex de la grupul industrial Saltillo, într-o tranzacție care va permite consolidarea poziției pe piața americană.

Calorex a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de aproximativ 130 de milioane de dolari (aproximativ 115 milioane de euro), dintre care 20 de milioane în SUA. Compania, lider pe piața mexicană, este specializată în proiectarea, producția, comercializarea și distribuția boilerelor pe gaze naturale, electrice și pe bază de energie solară.

Această achiziție ne permite să intrăm în mod semnificativ pe piața de profil din Mexic, care se numără între primele douăsprezece economii mondiale, o țară tânără și în creștere, cu peste 120 de milioane de locuitori, totodată strâns legată de SUA și Canada; în plus, ne permite să ne consolidăm prezența în SUA, având în vedere că HTP și Calorex au portofolii de produse complementare “, a declarat Paolo Merloni, președinte executiv al Ariston Thermo.

În ultimii doi ani, Ariston a mai achiziționat NTI în Canada și HTP în SUA.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply