Storia.ro: Ploiesti, orasul cu cea mai scazută calitate a aerului din Romania

O cercetare realizată de către platforma de anunțuri imobiliare Storia.ro relevă faptul că Ploiești, Călărași și București au fost desemnate orașele cu cea mai scăzută calitate a aerului din România.

Studiul, realizat în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research, a analizat perceptia cetățenilor asupra calității aerului din orașele și cartierele în care locuiesc. Lista orașelor evaluate ca având o calitate scăzută a aerului continuă cu Focșani, Galați, Slatina, Reșița, Bacău, Satu Mare și Brăila.

La polul opus, Brașov, Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe au fost evaluate ca fiind orașele cu cea mai bună calitate a aerului din România. Râmnicu Valcea, Piatra-Neamț, Sibiu, Cluj-Napoca, Pitești, Slobozia și Botoșani sunt următoarele în clasament.

Capitala ocupă locul trei în topul orașelor cu cea mai scăzută calitate a aerului, potrivit cercetării  Storia.ro, în cadrul căreia peste 35.000 de bucureșteni și-au evaluat cartierul în care locuiesc. Zonele din coada clasamentului sunt printre cele mai aglomerate și intens circulate din București: Unirii, Gara de Nord și Ștefan cel Mare.

La polul opus, cartierele Pajura, Dămăroaia și Băneasa au fost notate de bucureșteni drept zonele din Capitală cu cea mai bună calitate a aerului. Topul continuă cu Vatra Luminoasă, Aviației, Titan și Domenii.

Percepția asupra calității aerului în orașele din România este cea de-a patra temă a studiului amplu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research, „Orașele și cartiere din România”, ce se va desfășura până la finalul anului 2017. Până în prezent, 199.621 de români au răspuns chestionarului propus de platformă.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply