Tranzacție: Liberty a finalizat achiziția ArcelorMittal, inclusiv combinatul din Galați

Ovidiu Posirca

, Real News

Liberty Steel, parte a GFG Alliance, a finalizat tranzacția cu ArcelorMittal prin care a cumpărat șapte fabrici de oțel și cinci centre de servicii din șapte țări din Europa.

Astfel, compania deținută de către Sanjeev Gupta a intrat și în posesia combinatului siderurgic de la Galați.

Cele șapte unități, care au devenit astăzi parte din Liberty, dețin în total un număr de 14.000 de angajați și includ cele mai importante fabrici de oțel din Ostrava în Republica Cehă și Galați în România, precum și laminoarele de la Skopje (Macedonia de Nord), Piombino (Italia), Dudelange (Luxemburg) și două fabrici în apropiere de Liège în Belgia. Centrele de servicii se află în Franța și Italia.

Aceste unități au o capacitate de laminare de peste zece milioane de tone pe an, furnizând oțel pentru o serie de industrii cheie printre care cea de energie și de construcții.

Liberty Steel vrea să crească vânzările cu aproximativ 50% în următorii trei ani cu ajutorul acestor unități de producție.

Jon Bolton, directorul departamentului de dezvoltare globală al Liberty Steel, a declarat:

„Aceste fabrici au o poziționare strategică, operațiuni eficiente cu structuri de costuri competitive și intenționăm să capitalizăm pe aceste baze prin investiții strategice, schimbări în profilul de producție și colaborări cu grupul nostru global”.

Grupul Liberty a fost consiliat cu privire la tranzacție de Wyelands Capital, divizia de servicii financiare a GFG Alliance, iar consultanța financiară a fost asigurată de Jefferies International Ltd.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply