Agenție: Piața rezidențială de lux din București, până la 7.000 euro/mp

Ovidiu Posirca

, Real Market

Segmentul de proprietăți rezidențiale ultra premium din zona de nord a Capitalei înregistrează noi recorduri de valoare.

Astfel, prețul mediu pentru o locuință din această nișă a atins 4.170 euro pe metru pătrat, nivel care depășește valoarea din perioada de boom imobiliar. Aproape jumătate din stocul de proprietăți costă peste 4.000 de euro/mp, iar în unele cazuri depășesc 7.000 de euro/mp, potrivit datelor furnizate de către firma de consultanță imobiliară Imoteca.

Zonele din București în care se găsesc aceste proprietăți sunt Herăstrău – Șoseaua Nordului, Pipera, Băneasa, Primăverii, Aviatorilor, Floreasca, Kiseleff și Dorobanți.

În segmentul fine living, prețul mediu a ajuns la 4.170 euro/mp, iar acest nivel poate ajunge la 5.300 euro/mp. În acest segment, prețurile nu scad sub 3.000 euro/mp.

Locația rămâne în continuare cel mai important punct de atractivitate, fiind urmată de suprafețe, facilități, renumele dezvoltatorului și profitul în cazul unei crize economice”, se mai spune în raport.

Un apartament cu 2 camere ultra-premium, cu o suprafața de 52 metri pătrați, are o valoare medie peste 182.000 euro, în timp ce un apartament de 3 camere are un preț mediu de 450.000 de euro.

Pentru penthouse-uri sau duplexuri, prețul mediu pe unitate ajunge la 1,2 milioane euro.

“Profilul cumpărătorului de locuințe de lux s-a schimbat. Aceștia sunt mai documentați în ceea ce privește piața, oferta și calitatea locuințelor, a costurilor de mentenanța și utilități, sunt mai pretențioși și mai atenți, se urmărește și un randament, o apreciere a proprietăților în timp. În cele mai multe cazuri, viitorii proprietari sunt dispuși să plătească un preț mai mare decât și-au propus inițial, pentru o proprietate ultra premium”, mai arată studiul Imoteca.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply