Șef agenție: ”Epoca ‚Construiește și vei vinde’ s-a încheiat”

Ovidiu Posirca

, Real Market

Ritmul de vânzare al proprietăților din faza de construcție s-ar putea diminua în perioada următoare, spune Andrei Sârbu, CEO al SVN România, firmă de consultanță pentru sectorul rezidențial.

Aproximativ 14.000 de locuințe ar putea să fie livrate în acest an în București. Această cifră ar putea reprezenta un record pentru piață după ce anul trecut au fost predate 11.272 de locuințe, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS). În prezent, peste 20.000 de locuințe se află în diferite stadii de dezvoltare.

”Epoca ‚Construiește și vei vinde’ s-a încheiat. Deși nu întrevedem o criză de proporții în viitorul apropiat, în absența unor factor macroeconomici cu puternic impact negativ, dezvoltatorii nu vor mai înregistra aceleași ritmuri rapide de vânzare, în special în timpul construcției. Temeinicia planurilor după care sunt dezvoltate proiectelor va fi decisivă, competiția este mult mai acerbă și există zone unde observăm o prefigurare a unei supraoferte”, a declarat Sârbu, potrivit unui comunicat.

Compania arată că piața rezidențială din Capitală va înregistra în acest an o premieră în privința ofertei. Astfel, locuințele destinate clasei medii vor deține în acest an ponderea majoritară a unităților care vor fi finalizate în București și împrejurimi, după zeci de ani în care locuințele care ținteau segmentul mass market au dominat piața, potrivit datelor SVN România.

Noile zone promițătoare pentru sectorul rezidențial sunt Bucur Obor și Bucureștii Noi – Jiului, în timp ce Titan – T. Pallady și Expoziției au în continuare potențial ridicat de dezvoltare.

Cele mai multe locuințe noi, peste 4.200 de unități, vor fi livrate în zona de Vest a Bucureștiului, reprezentând 34% din ofertă. Zona de nord are o pondere de 20%, iar sudul 19%.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply