Studiu: Sectorul 1, cel mai atractiv pentru companiile de IT&C

Ovidiu Posirca

, Real News

Cea mai mare concentrare de companii din sectorul IT&C se găsește în sectorul 1, potrivit unui studiu care include preferințele de închiriere pentru 120 dintre cele mai mari firme de profil cu sedii în București.

O concluzie a cercetării relevă faptul că 66% dintre jucătorii din această industrie preferă sedii în clădiri independente, care nu fac parte din parcuri de business, potrivit unui raport realizat de către firma de consultanță imobiliară CBRE.

Din perspectiva împărțirii pe sectoare ale capitalei, cea mai mare concentrare a sediilor centrale ale marilor jucători din IT&C se află în sectorul 1, 46% dintre companii fiind localizate aici. Pe locul secund se află sectorul 2, cu 27% dintre sedii, urmat de sectorul 6, care a atras 17% dintre companii. La o distanță apreciabilă se găsesc sectorul 5, cu 7% dintre numele importante din domeniu, care au ales să închirieze spații de birouri în zonă și sectoarele 4 (3%) și 3 (2%), potrivit sursei citate.

În ce privește repartizarea pe diverse segmente ale pieței de IT&C a angajaților incluși în studiu, aproape jumătate (49%) lucrează în telecomunicații și domenii conexe (echipamente, infrastructură și servicii de telecomunicații), 30% în companii producătoare de software, 10% în firme de consultanță. Mai puțin de 10% dintre angajați își desfășoară activitatea în centre de contact și servicii IT, companii producătoare de hardware și echipamente de birou.

Companiile incluse în studiu au un număr total de angajați de 63.000.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply