DECIZIE. Pasajul Doamna Ghica-Colentina, construit de o firmă a PMB

Ovidiu Posirca

, Real News

Primăria Municipiului București a încredința unei companii din subordinea sa contractul pentru proiectarea și execuția Pasajului Doamna Ghica – Colentina, un proiect cu o valoare aproximativă de 28 de milioane de euro.

Dezvoltarea lucrării de infrastructură va fi realizată de către Trustul de Clădiri Metropolitane București. Aceasta este una dintre cele 22 de companii înființate la propunerea primarului general Gabriela Firea și este singura care a fost fondată cu votul a două treimi dintre consilieri. Hotărârile de înființare pentru restul companiilor au fost anulate în instanță.

”Acest proiect de infrastructură este extrem de necesar pentru București și va contribui decisiv la fluidizarea traficului într-o zona foarte aglomerată a Capitalei. La propunerea mea, la începutul anului, au fost aprobați în Consiliul General indicatorii tehnico-economici, iar acum am semnat contractul pentru proiectare și execuție. Contractul presupune proiectarea, care va dura 3 luni de zile și execuția lucrărilor, estimată la 12 luni. Conform studiului de fezabilitate realizat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București SA, pasajul va avea câte 2 benzi pe sens”, a spus Firea, potrivit unei postări pe Facebook.

Noul pasaj va începe din zona intersecției străzii Doamna Ghica cu Bulevardul Lacul Tei.

Potrivit sursei citate, pasajul va elimina blocajele de trafic din zona, va crește viteză de circulație și accesibilitatea zonei, se va reduce rată accidentelor prin adoptarea unor măsuri de siguranță, realizarea pasajul având impact și asupra mediului prin reducerea prafului, zgomotului, noxelor, preluarea şi descărcarea apelor pluviale.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply