Top 5 destinații exotice, pentru experiențe uimitoare

Oana Weinstein

, Real VIP

Înainte de a vă planifica următoarea vacanță, încercați să vă faceți puțin timp să vă documentați pentru a descoperi noi destinații interesante unde să puteți trăi momente cu totul speciale. Dacă banii nu reprezintă o problemă pentru dumneavoastră, atunci vă recomandăm să luați în considerare următoarele destinații pentru o experiență uimitoare.

În Africa, există locuri de o frumuseţe aparte, iar o vacanță acolo poate fi aventuroasă și romantică, plină de experiențe autentice, fascinante. În colorata Africă, te poți bucura de plaje însorite ori păduri tropicale, safari sau scufundări, orașe agitate sau zone în care doar natura îți este partener de relaxare. Este un continent fabulos, ce se bucură să fie descoperit, oferind vacanțe de un lux rafinat sau de o simplitate extraordinară. Așa că de ce nu v-ați programa următoarea escapadă chiar acolo?

Zanzibar

Zanzibar este un arhipelag de lângă coasta de est africană, format din insula Zanzibar, cu o suprafață de 1.658 de kilometri pătrați, și Pemba, ce se întinde pe 984 de kilometri pătrați.

Zanzibarul, oaza exotică a Tanzaniei, este renumit printre turiștii dornici de lux și vacanțe exclusiviste. Arhipelagul de pe lângă coasta africană de est vă așteaptă cu atolul Mnemba, pădurea Jozani, delfinii alături de care puteți înota în ocean sau face scufundări, inclusiv pe timpul nopții, pentru a descoperi splendidele recifuri de corali.

zanzibar116229 1 1024x768 - Top 5 destinații exotice, pentru experiențe uimitoare

Se spune că Zanzibarul oferă cele mai interesante experiențe de snorkeling. Dar nici zona veche a capitalei, Stone Town, nu este un loc de ignorat, în cazul în care experiențele citadine sunt mai pe gustul dumneavoastră.

Seychelles

Seychelles, țară insulară formată din 115 insule din Oceanul Indian, situată la 1.600 de kilometri est de Africa, în nordul insulei Madagascar, se remarcă prin plaje absolut fabuloase, dar mai puțin aglomerate și chiar mai ieftine decât cele din zone precum Caraibe, Hawaii sau Marea Mediterană.

Insulele Seychelles din Oceanul Indian reprezintă una dintre cele mai romantice destinații din lume, mai ales după ce, în 2011, prințul William și Kate și-au petrecut luna de miere acolo, în insula privată Desroches. Cu o floră și o faună spectaculoase, fiecare din insulele Seychelles oferă locuri de cazare luxoase și rafinate, plaje strălucitoare întinse și ape precum cristalul, în care poate fi descoperită cea mai frumoasă și diversă faună din Oceanul Indian.

OGDS3A0 1024x684 - Top 5 destinații exotice, pentru experiențe uimitoare

Kenya

Având capitala la Nairobi, Kenya este probabil una dintre cele mai cunoscute țări de pe continentul african. Cu peste 400 de specii de mamifere – feline, antilope, gazele, girafe, bivoli, zebre, elefanți, rinoceri – și peste 1.000 de specii de păsări, Kenya e locul perfect pentru safari. Rezervația privată Loisaba din Laikipia, de peste 24.000 de hectare, oferă cazare de lux și o priveliște extraordinară înspre Muntele Kenya. Pentru prețuri cuprinse între 400 și 900 de euro pe noapte, puteți înnopta în rezervație sub cerul liber și trăi astfel o experiență unică, spectaculoasă.

Pe vulcanul stins Kenya se întâlnesc aproape toate climatele, iar savana fierbinte de la poalele muntelui face loc treptat savanei umede și pădurilor tropicale, care se transformă, la altitudini de peste 3.600 de metri, în piscuri acoperite cu turbărie și buruieni, pentru ca mai sus, cele trei piscuri ale muntelui, aflate la 5.000 de metri altitudine, să fie situate în zona polară, fără plante.

Kenya este prima destinație de safari din Africa, Parcul Național Masai Mara reprezentând principala atracție, cu girafe, elefanți, hipopotami, zebre sau minunații arbori de acacia ce nu ar trebui ratați.

ODRA370 1024x683 - Top 5 destinații exotice, pentru experiențe uimitoare

Madagascar

Cunoscută pentru exotismul său și farmecul tropical, insula Madagascar este a patra insulă din lume ca mărime, iar țara, cu o suprafață de peste 580.000 de kilometri pătrați, comparabilă cu a Kenyei, este a 46-a din lume.

Mediu natural pentru 5% din speciile de plante și animale, dintre care 80% sunt unice în lume, Madagascarul este un loc cu adevărat fabulos pentru toți cei ce-și doresc experiențe și priveliști de neegalat. Printre exemplele cele mai reprezentative de biodiversitate se numără cameleonii, infraordinul de primate al lemurienilor, trei specii de păsări endemice și șase de baobabi endemici.

Masoala este cel mai mare parc național din Madagascar, rezervația cuprinzând și trei zone marine, care protejează peste 10.000 de hectare de recifuri de corali și plante unice. Insula se bucură de doar două anotimpuri, fiind cald și ploios din noiembrie până în aprilie și ceva mai răcoros și mai uscat din luna mai până în octombrie.

930 1024x1024 - Top 5 destinații exotice, pentru experiențe uimitoare

Maroc

În cazul în care un safari nu este tocmai ceea ce vă doriți, fiind mai degrabă adepții vizitării orașelor și descoperirii culturii și civilizației africane, Marrakech poate fi destinația perfectă pentru dumneavoastră.

Acolo veți fi întâmpinați de un oraș uimitor, încărcat de spiritualitate, și vă puteți totodată bucura de o sesiune de shopping extrem de colorată. Puteți hoinări pe străduțe, admirând arhitectura tradițională musulmană sau palatele opulente, vă puteți desfăta cu deliciile culinare locale și produsele artizanilor autohtoni, descoperind pe îndelete farmecul vieții marocane. Dar, tot în Maroc, vă așteaptă să-i descoperiți frumusețea – și cele mai spectaculoase panorame – cel mai înalt lanț muntos din Africa de Nord: Atlas.

5103 1024x683 - Top 5 destinații exotice, pentru experiențe uimitoare

 

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply