Guvernul aprobă construcția a două loturi de autostradă, plus finalizarea Magistralei 5 de metrou

Guvernul a semnat contractele pentru construirea primilor 14 kilometri din autostrada Sibiu-Pitești, dar și pentru dezvoltarea a circa 18 kilometri din segmentul sudic al Autostrăzii de Centură a Capitalei. Executivul a aprobat și contractul pentru sistemul de siguranță și automatizare a traficul pentru Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Eroilor.

Valorea contractelor aprobate de Guvern totalizează peste 1,57 miliarde de lei fără TVA.

”Altfel spus, semnarea contractului pentru secțiunea 1 Sibiu-Boița este primul pas concret făcut în ultimii zece ani pentru începerea lucrărilor la prima autostradă din România care trece munții”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Șefa Executivului a adăugat că noua linie de metrou din Capitală ar urma să fie deschisă circulației la finalul acestui an. Proiectul are are aproape 7 kilometri, 10 stații și un depou. Lucrările de construcție au început în 2012.

Primul segment din noua autostradă Sibiu-Pitești ar urma să fie construit de către firma austriacă Porr. Întreaga autostradă va avea circa 122 de kilometri. Lângă București, secțiunea sudică a noii centuri va fi construită de asocierea formată de grecii de la Aktor și românii de la Euroconstruct, firmă aflată în insolvență.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply