Top 5 tranzacții cu terenuri în București

Ovidiu Posirca

, Real Market

Cea mai importantă tranzacție imobiliară din anul 2018 cu terenuri a fost vânzarea platformei fostei fabrici Ventilatorul, potrivit unui raport al firmei de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate.

Immofinanz a vândut terenul cu o suprafață de 53.000 de metri pătrați către One United Properties pentru 23 de milioane de euro, potrivit estimărilor analiștilor Crosspoint.

Pe locul doi s-a plasat tranzacția cu terenul de 43.000 de mp din zona Cotroceni (UMEB). Broadhurst Investment a obținut 23 de milioane de euro din vânzarea terenului către AFI Europe.

Telekom a obținut 18 milioane de euro din vânzarea a două loturi de teren cu o suprafață combinată de 25.900 mp către One United. Terenurile sunt situate în zona Lacului Floreasca.

Pe locul patru s-a plasat vânzarea a două loturi de teren de 10.500 mp către Globalworth. Familia Nusco a obținut 16 milioane de euro din tranzacție.

Pe locul cinci se află vânzarea a două loturi de teren în zona Jandarmeriei, cu o suprafață de 51.000 mp. Terenul a fost achiziționat de către Speedwell de la Adama pentru 15,3 milioane euro.

”Tranzacțiile importante cu terenuri pentru dezvoltarea unor potențiale proiecte rezidențiale s-au încheiat în zone de lux ale Bucureștiului, în timp ce proiectele de birouri urmăresc zone consacrate precum Pipera sau Grozăvești, cu zona Expoziției ca nou pol de dezvoltare, atât pentru proiecte rezidențiale cât și de birouri”, arată analiștii Crosspoint.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply