Sectorul hotelier din București în creștere – extinderea numărului de camere în 2019

Ovidiu Posirca

, Real Market

Sectorul hotelier din București este în creștere, urmând să fie livrate proiecte cu 1.500 de camere în acest an, potrivit datelor firmei de consultanță imobiliară Colliers International.

Din volumul unităților livrate în acest an, 90% vor opera sub managementul unor branduri internaționale precum AccorHotels, Hilton, Marriott sau IHG (Intercontinental Hotel). Pentru acest an, firma estimează o creștere a stocului de camere cu peste 10%.

„În Capitală sunt în prezent circa 11.000 de camere de hotel, ceea ce, raportat la populația orașului, este la jumătate față de Budapesta. Dacă ne uităm la prețul pe cameră și la numărul brandurilor internaționale prezente în București, toate acestea sunt sub nivelul din regiune”, a spus Raluca Buciuc, head of valuation services and hospitality advisory services, Colliers International. Aceasta estimează că prețurile camerelor de hotel ar urma să crescă cu 10% în acest an ținând cont că salariul minim a fost majorat cu 44% în ultimii doi ani. Buciuc subliniază că și costurile de construcție s-au mărit cu 20%.

Consultanții arată că activitatea în sectorul hotelier va fi intensă în perioada următoare datorită unor evenimente internaționale de anvergură precum Festivalul George Enescu și UEFA Euro 2020.

În prima jumătate a anului, România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, eveniment ce ar putea aduce 50.000 de înnoptări în hotelurile bucureștene.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply