Londra, destinație de top pentru investițiile în proprietăți comerciale

Londra este destinația de top la nivel global pentru investițiile în proprietăți comerciale în ciuda incertitudinilor privind Brexit. Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar trebui să se producă în luna martie, deși termenii acestui proces sunt încă neclari.

Pe următoarele două poziții se află Manhattan și Paris. Circa 16,2 miliarde de lire sterline reprezintă investițiile în piața de birouri comerciale din centrul Londrei în 2018, în comparație cu 14,3 miliarde de lire sterline în Manhattan, 12,1 miliarde lire sterline în Paris și 8,4 miliarde lire sterline în Hong Kong, potrivit unei analize a firmei de consultanță imobiliară Knight Frank.

Pentru anul 2019, investițiile imobiliare în Londra ar putea ajunge la 40 de miliarde lire sterline, potrivit estimărilor.

Cea mai importantă sursă a capitalului de investiții în sectorul imobiliar din Londra o reprezintă China. În 2019, investițiile potențiale din China ar urma să atingă 10 miliarde de lire sterline, ceea ce reprezintă 25% din fluxul total de investiții în Londra.

”Mari bănci precum Deutsche, giganții tehnologiei ca Apple și Facebook și grupuri cum ar fi GSK sunt inima capitalei. Creșterea spațiilor de co-working reprezintă un semn pozitiv pentru dinamismul Londrei și vitalitatea economiei creative. Reziliența și reputația Londrei ca o zonă de siguranță pentru investiții, în ciuda Brexit-ului, este remarcabilă”, spune William Beardmore-Gray, șef al departamentului care se ocupă de centrul Londrei la Knight Frank.

Acesta adaugă că Londra va continua să atragă investitori internaționali în piața imobiliară în ciuda dificultăților generate de ieșirea țării din UE. Gray menționează infrastructura foarte bună, instituțiile publice, securitatea și excelența educațională ca factori care vor atrage capitalul străin în continuare.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply