Investitorii români, tot mai prezenți în imobiliare; Creștere de cinci ori într-un an!

Capitalul românesc începe să devină o forță în sectorul imobiliar local, tendință a pieței locale care se reflectă deja în alte țări din Europa Centrală și de Est.

Investitorii români au cheltuit în 2018 aproape 200 de milioane de euro pentru a cumpăra proprietăți comerciale (aproximativ un sfert din volumul total), un salt semnificativ față de peste cinci ori față de investițiile acestora înregistrate în 2017, conform companiei de consultanță imobiliară Colliers International. În continuare, capitalul sud-africa domină sectorul imobiliar la nivel investițional.

La nivelul ECE, cumpărătorii locali au reprezentat 23% din activitatea investițională.

Robert Miklo, Director, Investment Services la Colliers International, susține că extinderea poziției capitalului românesc contribuie la încrederea investitorilor locali și străini în piața imobiliară.

”Totodată, reprezintă și un semnal că economia României pe ansamblu a crescut într-atât de mult în ultimul deceniu încât să ducă la acumulări de capital, un aspect pozitiv pentru perspectivele pe termen mai lung”, spune Miklo.

Investitorii români au fost foarte activi și în zona tranzacțiilor.

În 2018, două dintre tranzacțiile semnate intră în top 10 al celor mai mari tranzacții derulate pe piața imobiliară.

Achiziția proiectului de birouri The Bridge de către Dedeman, evaluată la aproape 200 de milioane de euro, a reprezentat cea mai mare tranzacție cu capital românesc din piață.

Alte tranzacții în care au fost implicați jucători locali au fost reprezentate de achiziția clădirii de birouri Bucharest Corporate Center de către One United Properties sau a centrului comercial Oradea Shopping City de către Sapient Center Oradea.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply