California, cea mai puternică piață rezidențială din SUA în 2018

Ovidiu Posirca

, Real News

Statul California a avut cea mai valoroasă piață rezidențială din Statele Unite ale Americii în 2018, având o creștere accelerată în ultimii ani, potrivit unui raport.

Valoarea pieței rezidențiale americane a atins 33,3 mii de miliarde de dolari anul trecut, iar California a contribuit cu aproape o treime în procesul de creștere.

Din 2012 până în prezent, piața a crescut cu 10,9 mii de miliarde de dolari în valoare și valorează cu 4 mii de miliarde de dolari mai mult față de vârful expansiunii imobiliare, arată datele firmei imobiliare Zillow.

Piața rezidențială din California a crescut cu 3,7 mii de miliarde de dolari din 2012 până în prezent și datele analiștilor arată că este singurul stat în care piața a crescut cu o mie de miliarde de dolari dupa criza financiară din 2007-2008.

”Perioadele de stabilitate preced deseori perioadele de instabilitate, iar prognozele pentru 2019 sunt mai întunecate și mai încețoșate în comparație cu prognoza de acum un an”, a spus Aaron Terrazas, economist senior la Zillow. Acesta a adăugat că în al doilea semestru din 2018, aprecierea prețurilor a încetinit în cele mai scumpe regiuni din SUA, în timp ce zonele cu prețuri accesibile au înregistrat o creștere.

Raportul mai arată că 10 state nu au reușit să recupereze nici până în prezent valoarea pierdută de piața imobiliară în criza financiară.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply