Birourile din Piața Victoriei, volum istoric de tranzacții în 2018

Ovidiu Posirca

, Real Market

Piața birourilor din zona Piața Victoriei a înregistrat anul trecut un volum record de tranzacții de închiriere și o activitate în creștere de dezvoltare de noi proiecte, potrivit unei analize a firmei Activ Property Services.

În 2018, au fost închiriate spații cu o suprafață totală de 31.500 metri pătrați, în creștere cu aproape 45% față de anul precedent, arată datele companiei.

În prezent, Piața Victoriei are un stoc speculativ de peste 220.000 mp de spații moderne de birouri, fiind depășită ca marime doar de zonele din nordul Capitalei precum Barbu Văcărescu sau Pipera. Două noi clădiri ar urma să fie livrate în această zonă în perioada următoare. S Immo va inaugura proiectul de birouri The Mark, cu o suprafață închiriabilă totală de 25.500. Totodată, noua clădire de birouri dezvoltată de afaceristul Ion Țiriac ar urma să fie finalizată în 2020. Proiectul va acoperi 16.100 mp.

În privința chiriilor pentru birouri, Piața Victoriei este cea mai scumpă, cu prețuri între 17 și 19 euro/mp/lună pentru cele mai reprezentative spații. În clădirile secundare, prețurile scad la 12-14 euro/mp/lună, potrivit lui Andrei Bîrsan, manager al departamentului de birouri al Activ Property Services.

Rata de neocupare a spațiilor de birouri din zona Pieței Victoriei este de 7,5%, în prezent fiind disponibili spre închiriere 16.500 mp.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply