INS: Lucrările de construcție, scădere de 1,6% în octombrie

Ovidiu Posirca

, Real News

Volumul lucrărilor de construcție a crescut în octombrie față de luna precedentă ca serie brută cu 7,0%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 1,6%, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

Datele INS mai arată că faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 3,6% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 4,0%. În primele 10 luni ale anului, volumul s-a diminuat ca serie brută cu 4,1% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 2,5% față de perioada similară din 2017.

În octombrie, creșteri au fost înregistrate la lucrările de reparaţii capitale cu 8,2%, la lucrările de construcţii noi cu 8,1% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 3,3%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti cu 14,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 2,5%. Scădere s-a înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 4,3%.
Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 1,6%, scădere reflectată la lucrările de reparaţii capitale (-11,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu (-3,3%). Creştere a fost la lucrările de construcţii noi (+ 1,4%).

Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 12,7%. Creştere a fost la clădirile nerezidenţiale cu 2,1%. Construcţiile inginereşti s-au situat la acelaşi nivel cu cel din luna precedentă.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply