Dezvoltatorul Cristi Pascu a demarat WIN Herăstrău, proiect rezidențial de lux evaluat la 60 de milioane de euro

Ovidiu Posirca

, Real News

Un nou proiect rezidențial de lux va apărea în nordul Bucureștiului, zonă care s-a consolidat ca un adevărat pol al dezvoltărilor imobiliare premium în ultimii ani. Antreprenorul Cristi Pascu, proprietarul PSC Contractor & Developer, a obținut recent autorizația pentru construirea WIN Herăstrău.

Foto deschidere: Stânga-Dreapta: Vlad Baloșin – Arhitect Șef de Proiect WIN Herastrau și coordonatorul diviziei de proiectare arhitectură, Cristi Pascu, Gabriel Florescu, Bogdan Radu – Șef de Proiect WIN Herastrau și coordonatorul diviziei de proiectare rezistență. 

Proiectul amplasat în zona Șoseaua Nordului va avea 252 de apartamente, cu câte 2 – 4 camere. Finalizarea este prevăzută pentru anul 2020, potrivit estimărilor echipei de project management a dezvoltatorului. Complexul va include facilități precum două centre fitness, spațiu dedicat evenimentelor private, zona comercială integrată si parcare subterană ce include spălătorie auto. Proiectul cuprinde spații pietonale ce vor lega zonele verzi interioare și parcul învecinat.

Totul este orientat către ideea de armonie, pe care noi o percepem ca semnătura a luxului”, spune dezvoltatorul . ”Pragmatismul este important pentru PSC Contractor & Developer; luăm în considerare ’prețul’ fiecărui proiect însă accentul îl punem pe valoare’. Nu ne rezumăm la rafinamentul locuinței ci ne propunem să elevăm calitatea vieții în comunitatea din care facem parte”.

WIN Herăstrău va avea o valoare de piață de 60 de milioane de euro, a precizat Pascu într-un interviu pentru Real Estate Magazine. În primele luni din 2019, dezvoltatorul va finaliza primul apartament demo astfel încât potențialii cumpărători își vor putea face o imagine clară asupra produsului final.

Veți putea observa modul în care au fost compartimentate apartamentele, bazându-ne pe continuitatea volumelor arhitecturale interioare, fără întreruperi prin elemente de rezistență vizibile. Între alte caracteristici specifice WIN Herăstrău, veți remarca amplasarea surselor naturale de lumină, tehnologia „inteligentă”, eficiența sistemelor de încălzire și ventilație, finisajele. Suntem convinși că se vor evidenția și elementele de design neconvenționale, așa cum este înlocuirea balconului clasic cu o logie – zonă exterioară mobilată și utilă a casei, prevăzută cu parasolar mobil”, spune Pascu.

Antreprenorul nu are asociați în sens juridic pentru WIN Herăstrău, însă va dezvolta complexul alături de o echipă experimentată din care fac parte și membri ai familiei sale.

WIN Herastrau dreapta sus mare 1 1024x576 - Dezvoltatorul Cristi Pascu a demarat WIN Herăstrău, proiect rezidențial de lux evaluat la 60 de milioane de euro

Gabriel Florescu, prietenul meu, este implicat alături de mine în toate aspectele dezvoltarii. Tătal meu, Dumitru Pascu, a fost si este un inegalabil mentor, având peste trei decenii petrecute ca inginer constructor si dezvoltator imobiliar, în România și Germania. Tot din familia mea face parte si Costi Șerbănescu, care a înființat și conduce una dintre primele și cele mai mari fabrici de tâmplărie PVC și aluminiu din România, iar in paralel, gestionam împreună proiecte imobiliare în București și în alte orașe principale ale țării”, a subliniat Pascu. În echipa dezvoltatorului mai sunt divizii care asigură proiectare – arhitectură, rezistență, instalații și project management pentru WIN Herăstrău.

În cadrul WIN Herăstrău au fost vândute deja 29 de apartamente, a precizat pentru Real Estate Magazine Simona Costache, director general al Smart Property, una dintre agențiile care se ocupă de vânzarea complexului.

Cererea este in continuă creștere și clienții noștri sunt din ce in ce mai exigenți, caută preponderent construcții noi care să respecte cele mai înalte standarde, caută să aparțină unei comunități care să îi reprezinte, caută intimitate și securitate și, ca întotdeauna, cel mai bun raport calitate preț”, a explicat Costache.

Armonia între modern și tradițional

Pascu a mai dezvoltat și participat în trecut la dezvoltarea de proiecte în segmentul rezidențial și de birouri atât în țară cât și în străinătate.

Implementarea de soluții inovative este una dintre direcțiile pe care Pascu le urmărește. De exemplu, în 2011, a construit o clădire de birouri cu fațadă ventilată, sistem neimplementat integral la acel moment la noi in țară. Este vorba despre un proiect situat pe Bulevardul Aviatorilor. Aici a fost atins un echilibru între modern și clasic, fiind alese pentru exterior materiale clasice precum piatra naturală.

O provocare recentă pentru noi, în sensul juxtapunerii modern – tradițional, a fost proiectarea în vederea dezvoltării unei construcții cu uz mixt pe Calea Victoriei. Aici, am integrat nostalgicele pasaje pietonale din centrul istoric al Bucureștiului, ce străbat interiorul clădirii și fac legătura între străzi”, spune antreprenorul. El adaugă faptul că lucrează la proiecte care să fie atractive ”și peste 15 ani sau 50 de ani”, ceea ce înseamnă că trebuie acordată atenție deosebită componentelor de concept și design. Acesta adaugă că proiectele sunt dezvoltate de o echipă complexă care include atât tineri profesioniști cât și experți cu 30-40 de ani petrecuți în sfera construcțiilor și dezvoltărilor imobiliare.

WIN Herastrau stanga jos mare 1024x576 - Dezvoltatorul Cristi Pascu a demarat WIN Herăstrău, proiect rezidențial de lux evaluat la 60 de milioane de euro

Trebuie să menționez aici si clienții noștri, observațiile și criticile lor sunt esențiale pentru noi. Încercăm, în măsura timpului, să ținem legătura cu ei și să le integrăm ideile în viitoare proiecte”.

Cum va evolua cererea în segmentul premium

Întrebat despre evoluția pieței rezidențiale premium, Pascu este de părere că aceasta va rămâne pe o tendință de creștere în perioada următoare, cererea venind și din partea generațiilor mai tinere.

Cred că în lipsa unor evenimente economice majore, cererea de rezidențe premium, în România, va continua să crească, atât pe axa cantitativă, cât și pe cea calitativa. Exigentele vis-à-vis de produsele de lux, incluzând locuințele, sunt în plină transformare. Persoanele sub 35-36 de ani (în jargon Generația Y și subsecvente) cer pe lângă confort și imagine, responsabilitate ecologică și socială. În România există un decalaj între aceste cerințe ale pieței si oferta”, a precizat antreprenorul.

Directorul Smart Property adaugă faptul că cererea pentru proiecte rezidențiale de lux are mai multe componente.

În primul rând, există mulți tineri care își doresc să locuiască într-un ansamblu modern, în apropierea parcului și, eventual, a biroului unde lucrează. Sunt apoi vecini ai proiectului care doresc să se mute într-o clădire nouă, unde să beneficieze de finisaje interioare și exterioare ale locuinței la nivelul actual, multe dintre construcțiile din zona parcului Herăstrău fiind realizate în anii 2000-2010. Nu în ultimul rând sunt investitorii, mai mici sau mai mari, care au achiziționat pachete de apartamente sau doar câte o unitate, pe care ulterior le vor închiria. Cererea spre închiriere este și ea mult mai mare pentru construcțiile noi, iar randamentul este mult mai bun”. Ea a precizat că un proiect de lux trebuie să asigure confortul, alături de intimitatea, securitatea și infrastructură eficientă în serviciul locuitorilor.

WIN Herastrau dreapta jos mica 1024x576 - Dezvoltatorul Cristi Pascu a demarat WIN Herăstrău, proiect rezidențial de lux evaluat la 60 de milioane de euro

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply