WDP anunță investiții noi de 75 milioane euro în România

Ovidiu Posirca

, Real News

Dezvoltatorul de spații logistice și industriale WDP a anunțat investiții suplimentare de 75 de milioane de euro în România, reprezentând o suprafață de aproximativ 130.000 de metri pătrați de proprietăți imobiliare, ce se compun atât din proiecte nou dezvoltate, cât și din achiziții pentru clienți noi sau existenți.

Compania precizează că în urma finlizării noilor investiții, valoarea totală a portofoliului imobiliar va ajunge la aproximativ 450 de milioane de euro, apropiindu-se astfel, de valoarea de 500 de milioane de euro (sau 15% din portofoliul total WDP) până la sfârșitul anului 2019.

WDP va începe construcția a două noi depozite cu o suprafață totală de 80.000 de metri pătrați în locația sa actuală Ștefăneștii de Jos, de lângă București.

„Poziția strategică și calitatea locațiilor noastre din România asigură premisa ca WDP să poată construi un parteneriat pe termen lung cu clienții săi în diferite locații pentru a sprijini creșterea activităților lor”, a spus Jeroen Biermans, manager general WDP în România.

Noua clădire, cu o suprafață totală de 58.000 de mp, este un nou depozit de logistică alimentară pentru Metro. Clădirea va fi finalizată în etape, până la începutul anului 2020. Compania va dezvolta și un nou centru de distribuție de peste 22.000 de mp, având livrarea în al doilea trimestru al anului 2019, care va găzdui activitațile de e-commerce ale specialistului LPP în
îmbrăcăminte.

Investiția totală în cazul acestor două proiecte va totaliza 43 de milioane de euro.

La Cluj-Napoca, WDP a achiziționat un depozit existent în această locație cu o suprafață de aproximativ 33.000 de mp, unde are un contract cu retailer-ul Profi. În plus, Profi închiriază, de asemenea, un depozit nou de la WDP în Roman.

Prin această achiziție WDP devine proprietarul întregului parc logistic din Cluj-Napoca (aproape 70.000 de mp) și se va ocupa de managementul parcului. Furnizorii de servicii logistice Arcese și KLG au, de asemenea, o clădire WDP aici.

Bugetul de investiții pentru această achiziție atinge aproximativ 22 de milioane de euro.

La Buzău, WDP va investi 10 milioane de euro într-un depozit pentru Ursus Breweries. Noul centru de distribuție, de aproximativ 20.000 de mp, este situat lângă fabricile de bere existente
și este închiriat pentru o perioadă de zece ani.

WDP are aproximativ 4 milioane de mp de proprietăți în portofoliul său. Acest portofoliu internațional de clădiri seminindustriale și logistice cuprinde peste 180 de locații la principalele centre logistice pentru depozitare și distribuție în Belgia, Olanda, Franța, Luxemburg și România.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply