Sectorul imobiliar, în topul tranzacțiilor din România în trimestrul trei

Printre cele mai mari tranzacții din România înregistrate în trimestrul trei al anului se numără și vânzarea unui proiect de birouri și a unui operator din segmentul agricol.

Estimările firmei de consultanță Deloitte arată că valoarea totală a pieței, inclusiv tranzacțiile care nu au avut o valoare comunicată, a fost între 1,4 și 1,6 miliarde de euro, cu aproximativ 15% mai mult decât în trimestrul al treilea din 2017.

În trimestrul trei au existat 27 de tranzacții, față de 28 de tranzacții în perioada similară a anului trecut.

În sectorul imobiliar, două tranzacții au ieșit în evidență. Este vorba despre vânzarea Agricost către grupul Al Dahra pentru 200 de milioane de euro. Aceasta este cea mai mare tranzacție din agricultură în România.

În top a intrat și achiziția de către frații Pavăl (fondatorii Dedeman) a proiectului de birouri The Bridge de la Forte Partners. Valoarea estimată a tranzacției se ridică la peste 200 de milioane de euro, potrivit unor surse din piață.

„Sectoarele în care au avut loc cele mai multe tranzacții, pe lângă cel imobiliar, sunt bunurile de larg consum și sănătate și farmaceutice, în creștere puternică datorită avansului puterii de cumpărare, dar și tehnologiei informației, care crește ca pondere în România”, a spus Ioana Filipescu, Partener Corporate Finance, Deloitte România.

piata tranzactii romania - Sectorul imobiliar, în topul tranzacțiilor din România în trimestrul trei

Date Deloitte Romania

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply