Turcii de la Caba Group investesc 50 de milioane de euro în apartamente pe Barbu Văcărescu

Dezvoltatorul turc Caba Group investește 50 de milioane de euro într-un proiect rezidențial localizat pe Strada Barbu Văcărescu, în zona centrală a Bucureștiului, cu acces rapid la principalul pol de birouri din oraș.

Proiectul numit 102 The Address cuprinde 273 de apartamente cu două, trei și patru camere, ce au ca termen de finalizare sfârșitul anului 2019, dar și o componentă office și una comercială. Spațiul comercial va acoperi 2.916 de mp, iar cele 12 birouri încă 195 mp. Acesta este primul proiect al companiei în România, iar reprezentanții grupului spun că au în plan extinderea investitițiilor în București și în alte orașe din țară.

Între timp, compania a deschis un showroom lângă șantier pentru a sprijini procesul de vânzare. Caba Group a investit circa 500.000 de euro în acest spațiu unde clienții pot vedea cum arată unul dintre apartamentele de două camere care se vinde în complex.

Cahit Balyen, președinte Caba Group, a precizat că Garanti Bank a finanțat cu 16 milioane de euro proiectul rezidențial. Cele două companii au o colaborare și în Turcia.

Andreea Comșa, managing director al Premier Estate Management, agentul exclusiv al proiectului, spune că au fost vândute deja 94 de apartamente din 102 The Address. Costul de vânzare pe metru pătrat a fost crescut recent la 1.500 de euro pe fondul cererii mari. Prețul minim al unui apartament este de 90.000 de euro. Proiectul va avea și 503 locuri de parcare, atât supraterane, cât și subterane.

Reprezentații Premier Estate Mangagement au declarat pentru Real Estate Magazine că aproximativ 60% dintre cumpărători vor locui în apartamente, în timp ce restul le vor cumpăra pentru a le închiria ulterior. Mare parte dintre cei care au cumpărat apartamente sunt români, dar există interes și din partea cumpărătorilor străini.

Terenul pe care se ridică apartamentele are o amprentă la sol de 3.224 mp, iar inițial suprafața era autorizată pentru un proiect de birouri. Ulterior, grupul a obținut o nouă autorizație pentru clădiri rezidențiale. Visio Construction se ocupă de construcția proiectului. Directorul general al firmei de construcție, Gokhan Sonmez, a declarat pentru Real Estate Magazine că pe șantier lucreză în prezent 120 de oameni, dar media va fi de 400. În perioada de vârf din faza de construcție vor fi 500 de muncitori pe șantier.

Planuri pentru investiții de încă 100 de milioane de euro

Medin Dogan, președinte Caba Group România, susține că ”în următorii 5 ani ținta este de încă 100 de milioane de euro”. Așadar, grupul ar putea ajunge la investiții totale de peste 150 de milioane de euro pe piața locală până în 2023.

Caba Group are deja un portofoliu de peste 10.000 de locuințe livrate pe piața din Turcia, unde compania are investiții și în zona de infrastructură și energie. Reprezentanții grupului nu au exclus varianta extinderii și pe aceste linii de business și în România în viitor. Momentan, comania caută terenuri pentru noile investiții din segmentul imobiliar.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply