Portofoliul Globalworth din România a atins 1,2 miliarde euro

Ovidiu Posirca

, Real News

Investitorul imobiliar Globalworth, specializat pe piața din Europa Centrală și de Est, a anunțat că în primele șase luni din 2018, suprafața închiriabilă din portofoliul său a atins 920.000 de metri pătrați.

În această periodă, venitul operațional net al companiei a atins cifra de 51,7 milioane de euro, în creștere cu 135% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În primul semestru al acestui an, compania a investit 276,2 milioane de euro în noi achiziții și în continuarea strategiei sale de dezvoltare. În România, compania a achiziționat 3 terenuri în București pentru viitoare clădiri de birouri, dintre care două se află în noul CBD al Bucureștiului, iar cel de-al treilea, pe bulevardul Preciziei, în imediata vecinătate a proiectului Renault Bucharest Connected din partea de vest a orașului.

Portofoliul Globalworth a atins valoarea de aproape 2,1 miliarde de euro, din care 1,2 miliarde de euro sunt reprezentate de activele din România, iar restul de proprietățile din Polonia.

”Vom continua să identificăm alte posibile oportunități în aceste condiții atractive ale pieței, potrivit strategiei noastre de a ne consolida poziția de principal proprietar de birouri din Europa Centrală și de Est, prin portofoliile noastre din România și Polonia”, a spus Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer la Globalworth.

În București, Globalworh planifică începerea lucrăriulor la clădirea Tower 3 din campusul său de birouri, având ca dată de finalizare ultimul trimestu din 2019. Totodată, compania vizează finalziarea proiectului mixt Renault Bucharest Connected, cu o suprafață de 42.300 metri pătrați, în primul trimestru al anului viitor.

Totodată, compania a negociat preluarea sau extinderea pentru 60.500 metri pătrați de spații comerciale din România și Polonia, ceea ce înseamnă că, la 30 iunie 2018, 879.300 de metri pătrați erau închiriați sau pre-închiriați de către aproximativ 510 chiriași.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply