De ce Canada și Asia trebuie sa facă outsourcing IT în România

Ovidiu Posirca

, Real News

Connections, firma specializată pe piața de transformare digitală din România, Bulgaria și Serbia arată că există un avantaj de business pentru firmele din Canada, Australia, Noua Zeelandă și Asia de SE care aleg să externalizeze operațiunile (outsourcing – n.r) de IT în România.

Externalizarea serviciilor de IT, integral (managed services) sau pentru completarea echipei interne (staff augmentation), aduce o serie de beneficii cheie pentru companii, cum ar fi reducerea de costuri, de la cele cu resursele umane, până la cele legate de logistică și birouri și creșterea productivității, prin utilizarea de echipe mai mari la costuri mai mici.

“Pentru țările menționate, externalizarea către România aduce, în medie, economisirea cu până la 25% a bugetelor alocate unor echipe locale, iar, ca o estimare personală, dinamizarea atragerii de clienți pe ITO din cele 3 zone, poate aduce un aport anual de zeci, poate chiar sute de milioane de euro pentru economia României”, adaugă Bogdan Florea, fondator și CEO Connections.

Dezvoltarea operațiunilor de externalizare a serviciilor de IT ajută și sectorul de birouri local unde sunt operatori foarte mari în zona de outsourcing care au mii de angajați. Deja, piața de birouri din București înregistrează una dintre cele mai mari rate de neocupare din perioada recentă.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply