Wizmo.ro: Cele mai dinamice piețe pentru apartamentele de două camere în București, Cluj-Napoca, Constanța, Florești și Iași

Ovidiu Posirca

, Real News

Platforma imobiliară Wizmo.ro arată că cele mai listate tipuri de proprietăți în 2017 pe segmentul rezidențial au fost apartamentele cu 2 camere.

Conform reprezentanților Wizmo, cele mai dinamice orașe pe segmentul de vânzare de locuințe de pe piața imobiliară locală au fost București, Cluj-Napoca, Constanța, Florești și Iași, unde apartamentele cu 2 camere au fost cele mai ofertate tipuri de locuințe.

„Vânzările și închirierile de locuințe din România (atât apartamente, cât și case) și-au menținut tendința de creștere pe parcursul anului 2017. Această tendință se reflectă și în ceea ce privește listările, respectiv raportul dintre orașele mari, ce oferă valori comparabile cu anii anteriori”, a declarat Maarten Deboo, CEO Wizmo.ro.

Potrivit reprezentanților Wizmo, timpul mediu de vânzare a unei proprietăți pe platforma imobiliară proprie s-a situat, anul trecut, la 95 de zile pentru locuințele noi și la 116 zile în ceea ce privește locuințele vechi.

De asemenea, cel mai mare preț mediu de vânzare pe mp al unităților listate pe Wizmo.ro anul  trecut s-a înregistrat în Cluj-Napoca, unde s-a situat la aproape 1.400 de euro euro/mp, iar cel mai mic a fost în Florești, la 814 euro/mp. În Constanța, prețul mediu pe mp a fost de 1.075 de euro/mp, iar în Iași de 991 de euro/mp. La nivelul capitalei, s-a înregistrat un preț de 1.355 de euro/mp, raportat la anunțurile postate pe Wizmo.ro în anul 2017.

La capitolul închirieri, prețul mediu s-a situat situat în 2017 la o medie de 500 de euro/proprietate. Capitala conduce topul cu un preț mediu de închiriere de 662 de euro, urmat de Cluj-Napoca, cu 616 de euro și Timișoara, cu 568 de euro. La polul opus, cu cea mai scăzută valoare în ceea ce ține de prețurile medii de închiriere per proprietate s-a situat Craiova, cu 260 de euro și Iași, cu un preț mediu pentru chirie de 385 de euro. Potrivit reprezentanților companiei, timpul mediu de închiriere a unei proprietăți disponibile pe Wizmo.ro s-a situat, anul trecut, la o medie de 93 zile.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply