Daniela Popescu devine director asociat al Colliers International România

Ovidiu Posirca

, Real News

Colliers International a anunțat că Daniela Popescu s-a alăturat, în calitate de director asociat, departamentului de birouri al firmei de consultanță imobiliară în care lucrat în ultimii 12 ani.

Ea a activat în departamentul rezidențial și, ulterior, în divizia de consultanță, iar în 2012 a preluat funcția de Head of Research, fiind implicată în diverse analize, rapoarte și previziuni efectuate pe piața imobiliară din România. Ultimii doi ani i-a dedicat exclusiv pieței de spații comerciale și, în calitate de director asociat al departamentului de retail, a colaborat cu majoritatea proprietarilor mari (Oasis Retail & Development, Sonae Sierra, Liebrecht & Wood), precum și cu principalii chiriași prezenți în piață și cu o serie de nume noi.

„În urmă cu doi ani am considerat că, după 10 ani de consultanță și research, este momentul să mă alătur echipei de leasing, mai exact departamentului de retail, într-o perioadă cheie pentru acesta. Tranzacțiile încheiate cu succes, inclusiv pentru spațiile de retail din clădirile de birouri, m-au determinat să continui activitatea de consultanță și brokeraj în cadrul departamentului de birouri, pentru care am lucrat intens încă din perioada de research”, a declarat Popescu.

Potrivit datelor Colliers International, piața de birouri din București a înregistrat livrări de peste 120.000 mp, astfel că stocul total al spațiilor moderne a ajuns la aproape 2,3 milioane mp în 2017.

Activitatea pe segmentul de închiriere a rămas destul de puternică: în ciuda faptului că volumul total al închirierilor de spații de clasa A a scăzut cu 10% față de 2016, la 320.000 mp, cererea netă (cerere nouă, extinderi și relocări din spații necompetitive) a urcat la un maxim post-criză, de aproape jumătate din total. În contextul unei piețe a muncii tot mai tensionate, estimăm că activitatea de închiriere se va tempera ușor în 2018 față de anul precedent, cu până la 10%.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply