JLL a intermediat tranzactii cu spatii industriale de 100.000 mp in primul trimestru

Compania de consultanță imobiliară JLL a intermediat în primul trimestru tranzacții cu spații industriale și de logistică care au cumulat aproape 100.000 de metri pătrați, pentru companii precum Profi, NOD, Tibbett Logistics, KLG și Kuehne + Nagel.


Cele mai importante intermedieri, ca suprafață contractată, au fost închirierea de către retailerul Profi a 30.000 de metri pătrați în Roman și de către NOD a 30.000 de metri pătrați în București. În urma contractelor semnate, dezvoltatorul buy office 2013 key belgian WDP construiește un depozit nou de 30.000 de metri pătrați la Roman pentru Profi, iar CTP dezvoltă 30.000 de metri pătrați în apropiere de București în CTPark Bucharest West pentru Network One Distribution (NOD).

Tibbett Logistics își extinde prezența în România, cu un nou depozit de 7.200 metri pătrați în CTPark Bucharest West, proiect în care și compania KLG a contractat 9.700 metri pătrați. De asemenea, compania de logistică Kuehne+Nagel se extinde în Timișoara, unde WDP va contrui un depozit de 6.000 metri pătrați.

”Piața industrială continuă să fie extrem de dinamică din punct de vedere al proiectelor noi livrate, dar și al cererii. Expansiunea companiilor din retail și creșterea consumului sunt un motor important al pieței industriale și de logistică. Suntem onorați că am continuat și în acest an parteneriatul cu Profi, pentru care anterior am mai tranzacționat o platformă logistică de peste 30.000 metri pătrați în Cluj. În strânsă legătură cu evoluția retailerilor, logisticienii își dezvoltă operațiunile de pe piața locală, Tibbett Logistics, KLG, Kuehne+Nagel, închiriind în total în primele trei luni spații de aproape 25.000 de metri pătrați”, a declarat Viorel Opaiț, business development director JLL Romania, care a fost implicat în aceste tranzacții.

Având în vedere evoluția închirierilor din primele trei luni, precum și negocierile în curs pe piața locală, estimăm că în acest an vor fi tranzacționate spații industriale și de logistică de peste 350.000 metri pătrați.

Cererea vizează atât Bucureștiul, cât și orașele secundare, în acest caz vedem chiar o extindere a interesului companiilor și spre Estul țării, așa cum este cazul Profi la Roman. Alte orașe în care companiile vor să se extindă sunt Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca.

În ceea ce privește livrările de proiecte, pentru 2017 dezvoltatorii au anunțat că vor finaliza circa 400.000 de metri pătrați, un nou record al pieței, în condițiile în care anul trecut oferta nouă a totalizat 340.000 metri pătrați.. Printre cele mai mari proiecte programate spre livrare în acest office 2013 Product key an se numără extinderea cu 68.000 metri pătrați a CTPark Bucharest West, extinderea cu 60.000 metri pătrați a P3 Logistic Park București, proiectul WDP din Otopeni de 38.000 metri pătrați și CTPark Timisoara – 35.000 metri pătrați.

Dacă toate proiectele anunțate pentru acest an vor fi livrate, stocul de spații industriale și de logistică la nivel național se va apropia la finele lui 2017 de 3 milioane de metri pătrați. La sfârșitul anului trecut stocul era estimat la 2,5 milioane de metri pătrați, din care 1,2 milioane de metri pătrați în București.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply