Globalworth: Randamentele in imobiliarele din Romania, mult peste cele din principalele piete din regiune

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth, controlat de către grecul Ioannis Papalekas, notează în raportul anual publicat săptămâna aceasta faptul că randamentele în zona de birouri și logistică pentru proiectele din România sunt peste cele întâlnite în piețe similare din Europa Centrală și de Est (CEE) și Europa de Sud Est (SEE).

Circa 90% din portofoliul total de investiții al Globaworth, în valoare de 850 de milioane de euro, se găsește în România. Compania a investit în birouri de „clasa A” în Capitală, care au atras și cei mai mulți bani, dar și într-un parc windows 10 product key semi-industrial în Timisoara.

„Randamentele pentru birouri s-au stabilizat la 7,5% în 2016, dar s-au contractat pentru logistică, unde randamentele au scăzut la 8,5% de la 9% în anul precedent. Randamentele în România sunt încă peste cele din multe piețe din regiunea CEE și SEE, în ciuda contracțiilor și condițiilor de piață favorabile, scăzând cu circa 100-150 de puncte de baza de la nivelul maxim din 2007, ceea ce ar lăsa spațiu de compresie pentru viitoarele randamente pe măsură ce piața continuă să evolueze”, arată dezvoltatorul.

Aproximativ 81% din portofoliul Globalworth este repezentat de birouri. Pentru următorii doi ani, dezvoltatorul estimează că oferta de birouri de „clasă A” ar urma să crească cu circa 300.000 – 500.000 de metri pătrați, incluzând cei 88.000 de metri pătrați dezvoltați în Globalworth Campus.

Ioannis Papalekas, CEO al Globalworth, spune în raport că România rămâne principala piață a dezvoltatorului, dar că se va intensifica procesul de achiziții în CEE și SEE.

Anul trecut, Globlaworth a investit circa 39 de milioane de euro în șase proiecte și alte 4 milioane de euro pentru proiecte deja existente.

În 2016, valoarea de piață a portofoliului Globalworth a crescut cu circa 5% până la 977,5 milioane de windows10explained.com euro, iar profitul înainte de impozitare a ajuns la 12,2 milioane de euro, față de 62,5 milioane de euro în anul precedent.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply