Hotel de lux la Versailles

Un simbol al monarhiei franceze, dar în egală măsură al extravaganței și al luxului, Palatul Versailles a fost inițial un conac de vânătoare, construit pentru Ludovic al XIII-lea în 1623. Ludovic al XIV-lea a fost cel care l-a transformat în palat, extinzând și modificând construcția inițială, între 1661 și 1678.


Din 2018, veți putea savura același stil de viață ca și regii Franței: la Versailles va fi inaugurat un hotel de lux. LOV Hotel Collection urmează să transforme trei clădiri din interiorul domeniului Versailles – Grand Contrôle, Petit Contrôle și Pavillon des premières cent marches –, clădiri care sunt neocupate din 2008. Renovarea lor va costa între patru și șapte milioane de euro, la care se adaugă alte patru milioane de euro pentru decorațiuni interioare. Extravagantul hotel, care va cuprinde 20 de camere, va dispune, de asemenea, de un restaurant al cărui meniu va fi realizat de celebrul chef Alain Ducasse.

Deși mulți francezi sunt entuziasmați de această veste, există și persoane îngrijorate de faptul că deschiderea unui hotel va influența negativ domeniul Versailles.

Celebrul palat a fost reședința regilor Franței – Ludovic al XIV-lea, Ludovic al XV-lea și Ludovic al XVI-lea – și se înscrie printre cele mai însemnate monumente din Franța, nu numai prin frumusețe, ci și prin prisma evenimentelor care au avut loc aici. Versailles devine reședință regală permanentă începând cu anul 1682, când regele Ludovic al XIV-lea a mutat curtea de la Paris, până în 1789, când familia regală a fost forțată să se întoarcă în capitală, cu excepția câtorva ani în timpul Regenței.

Castelul Versailles reprezintă un simbol al monarhiei absolute adoptat de către Ludovic al XIV-lea. În acest castel, în Galeria Oglinzilor, a fost semnat Tratatul de la Versailles. În 1837, palatul a devenit primul muzeu de istorie al Franței.

Chateau Versailles Galerie des Glaces - Hotel de lux la Versailles

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply