In anul financiar 2016, IKEA a avut venituri de 31,5 miliarde de euro

Venitul total pentru IKEA Group (Ingka Holding B.V. și entitățile sale) în anul financiar 2016 (1 septembrie 2015 – 31 august 2016) a ajuns la 31,5 miliarde de euro, în creștere cu 7,4% față de anul financiar anterior. Profitul net a fost de 4,2 miliarde de euro. Un cadru financiar de 1 miliard de euro va conduce la investiții de peste 3 miliarde de euro alocate pentru sustenabilitate. În plus, 443 milioane de euro au fost alocați programelor de loialitate și de recompensare prin oferirea de bonusuri pentru angajați.

Creșterea excelentă a vânzărilor a contribuit la transformarea anului financiar 2016 într-un nou an profitabil. Cu obiectivul de a deveni lider în retailul multichannel de mobilier și decorațiuni la nivel global, IKEA Group se extinde și dezvoltă noi capacități de cumpărare în magazine și online, pentru a răspunde nevoilor mereu în schimbare ale oamenilor.

China rămâne una dintre piețele cu cea mai mare creștere pentru IKEA Group, iar cele mai mari cinci piețe de retail pe baza valorii vânzărilor au fost Germania, SUA, Franța, Marea Britanie și Suedia. IKEA Group a deschis 12 noi magazine, 19 formate noi – puncte de comandă și colectare – și a continuat să dezvolte rețeaua de distribuție multichannel. Se lucrează în continuare la deschiderea primelor magazine IKEA din India și Serbia. În plus, IKEA Family a devenit unul dintre cele mai mari cluburi de fidelitate din lume în acest an, ajungând la 100 milioane de membri.

„Creșterea și profitabilitatea ne dau libertatea de a face propriile alegeri, flexibilitatea de a lua decizii rapide și independența de a planifica și a investi pe termen lung”, a declarat Peter Agnefjäll, președinte și CEO IKEA Group. „Ne aflăm într-un moment bun și avem un drum interesant în față, în care ne vom axa pe creștere continuă și eficientizarea operațiunilor.”

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply