Crystal Lagoons aduce paradisul in Romania

 

În 1986, Fernando Fischmann, un investitor în real estate născut în Chile, cumpăra 60 de hectare de teren în portul Algarrobo, pe coastă, având intenția de a dezvolta un resort de vacanță în jurul unei lagune cristaline – practic, o piscină uriașă cu apă sărată –, resort cunoscut acum sub numele de Alfonso del Mar. Laguna a fost inaugurată în 2006, intrând apoi în Cartea Recordurilor, având dimensiunea de opt hectare și conținând 250 milioane de litri de apă din Oceanul Pacific.

Anul viitor, Crystal Lagoons intră pe piața din România, iar Jesus Perez, director regional al companiei pentru Turcia/Balcani/Africa de Nord/Asia Centrală, ne-a acordat un interviu în exclusivitate.


DSC 514e28 2 - Crystal Lagoons aduce paradisul in Romania

Cum a luat naștere compania Crystal Lagoons?

Crystal Lagoons reprezintă o companie multinațională ce a creat și dezvoltat o tehnologie revoluționară, care permite construcția fără limite în dimensiuni și mentenanța la costuri foarte reduse a lagunelor de apă cristalină, creând un stil de plajă idilică oriunde în lume.

Lagunele noastre de apă cristalină sunt utilizate pentru înot și o largă varietate de sporturi de apă, precum navigație, caiac-canoe, jet ski, windsurf, wakeboard etc. Lagunele permit, totodată, înghețarea pe timpul iernii, facilitând conversia în patinoar.

 Cum ați luat decizia de a vă extinde pe piața din România?

Diverși factori, precum creșterea economică și structura dinamică a pieței, potențialul turistic, particularitățile culturale, statistici ale necesităților rezidențiale în creștere, disting România drept piața potrivită pentru Crystal Lagoons. Noile proiecte concepute pentru comunități în orașe ca București, Cluj, Brașov și Timișoara se potrivesc perfect conceptului Crystal Lagoons. Vă puteți imagina să aduceți în orice oraș fără acces la mare stilul de viață idilic conturat de mare și plajă? Suntem siguri că impactul va fi unul foarte puternic! Totodată, vedem mari oportunități în dezvoltările ce vizează stațiunile de coastă ale Mării Negre.

Povestiți-ne despre cele mai recente proiecte, internaționale și locale.

Crystal Lagoons operează și dezvoltă proiecte pe cinci continente. Piețele cu cea mai rapidă  creștere se evidențiază în Statele Unite, Orientul Mijlociu și America de Sud.

Avem, de asemenea, câteva proiecte iconice în Orientul Mijlociu. Spre exemplu, laguna gigantică de 12 hectare din Sharm el-Sheikh, Egipt, fascinează vizitatorii.

În România, deja lucrăm la proiectarea a trei lagune în diferite zone ale Bucureștiului și pregătim lansarea primului proiect în primăvara anului 2017.

SAM AE4234REA3 - Crystal Lagoons aduce paradisul in Romania

 Ne puteți da detalii despre mențiunea obținută în Guinness World Records, în 2007?

În anul 2007, Crystal Lagoons a intrat în Guinness World Records cu primul său proiect în San Alfonso del Mar, Chile, cea mai mare lagună artificială construită la țărmurile Oceanului Pacific, după cum o recomandă suprafața de opt hectare. Cu o lungime de peste un kilometru, laguna din Chile este pretabilă atât pentru înot, cât și pentru sporturi nautice precum jet ski, navigație, caiac-canoe, windsurf și kitesurf.

Ulterior proiectului San Alfonso del Mar, o lagună de 12 hectare în mijlocul deșertului la Sharm el-Sheikh, în Egipt, ne-a adus în 2015 al doilea record Guinness.

Cum a venit ideea unor lagune adaptate înotului?

Povestea Crystal Lagoons începe cu visul fondatorului companiei, Fernando Fischmann, de a aduce în cadrul proiectului său imobiliar, dezvoltat în Chile, stilul de viață propriu plajelor din Caraibe. Visa la o lagună cu apă cristalină turcoaz, înconjurată de plaje cu nisip alb. Deși Chile are o întindere costală de 4.500 kilometri la Oceanul Pacific, valurile uriașe și curenții de apă rece fac dificile înotul și experiența plajelor.

Fischmann a văzut că la acea dată nu exista o tehnologie care să trateze corespunzător corpurile de apă de dimensiuni mari. După șapte ani de cercetări în laboratorul său, a descoperit și dezvoltat, în pionierat, tehnologia Crystal Lagoons, ce a fost ulterior patentată în 190 de țări.

 Ce regiuni ale României ar prezenta interes și care ar fi motivația alegerii?

Cele peste 400 de proiecte în 60 de țări ne-au demonstrat cum conceptul Crystal Lagoons poate fi implementat în orice tip de proiect, de la deschiderea de plajă la poziționările de interior, deșert sau chiar proiecte urbane. Din acest motiv, orice regiune din România este foarte importantă pentru noi, orașele din interiorul țării – dintre care pot fi enumerate București, Cluj, Timișoara sau Brașov – prezentând un potențial considerabil. Ne entuziasmează în special ideea aducerii în București a stilului de viață propriu plajelor, grație tehnologiei Crystal Lagoons.

Pe de altă parte, sunt puține plajele și zonele costale din România ce se aglomerează de-a lungul sezonului estival. Există români care de obicei iau în considerare destinațiile de plajă din afara țării. Grație Crystal Lagoons, aceștia nu vor mai fi nevoiți să călătorească pentru a se bucura de plajă.

Când ne gândim la prețurile ultra-ridicate ale terenurilor localizate pe litoral, realizăm că tehnologia Crystal Lagoons se recomandă drept cea mai bună soluție ce poate oferi un concept de piscină interioară cu plajă accesibil tuturor.

 Care ar fi obiectivele dumneavoastră pe termen scurt și lung?

Inovațiile Crystal Lagoons au devenit standarde mondiale de top în ceea ce privește facilitățile din industria de real estate. Astăzi, grație parteneriatelor cu marii dezvoltatori imobiliari, principalul nostru obiectiv în România este să impulsionăm dezvoltarea lagunelor cristaline în zonele urbane, îmbunătățind calitatea vieții.

Pe termen scurt, vizăm dezvoltarea a trei lagune în principalele segmente ale pieței căreia ne adresăm, respectiv cel rezidențial, al ospitalității și al parcurilor recreaționale din România.

Y81A2325064 - Crystal Lagoons aduce paradisul in Romania

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply